TŠ Twist Říčany

31. 1. 2021

Skákal PES přes oves

…ale pokaždé jiný PES a jinak.  Vládní nařízení a omezení se bude (zase) nejspíš upravovat, ale i tak nám to hned neumožní naplnit sportoviště.  I když bych se rád mýlil. Článek píšu v době, kdy venku sněží, rtuť teploměru klouže pod bod mrazu a naopak křivka nakažených kovidem stoupá. A tak nějak se (zase) nedaří plnit vládní očkovací plán. A silničářům se (zase) nedaří zabezpečit sjízdný asfalt. Máme ale i jiné starosti: je zima, padá sníh! Hurá! To nějak k lednu a únoru patří. Mnozí posilují s lopatou či koštětem při odklízení sněhu, jiní pobíhají se škrabkou kolem namrzlých skel u auta. Tatíci nadávají na bílé silnice, maminy nutí ratolesti nosit čepice. A škola? Na distanc nic moc.

Jo, to když v roce 1979 byly uhelné prázdniny, snad tři týdny, to jsme se pak do školy i těšili. Samozřejmě ne na úču, ani na říďu, nebo dokonce na učení, ale těšili jsme se na kolektiv, kamarády. To nám scházelo už po těch pár týdnech. Ale letos to je, myslím, fakt nesrovnatelně složitější. Ten deficit se jistě bude projevovat. A ne, nemyslím jen leností, pohodlností, ani celkovým zlenivěním. To už beru jako jistý fakt. Ale vzdělání, jakkoliv si to možná nepřipouštíme, bude znatelně na jiné úrovni. A – konečně jsem u sportu – fyzička a chuť znovu „vyhnat tuky z těla“ bude slabší. Ta pohodlnost domácího tepla, kdy dítě většinou vstane 5 minut před osmou, nemusí si čistit hned zuby (kdo by to poznal přes počítač, že?)  a ještě v pyžamu plní školní docházku.  A jak to bude se sportem? Až zase začne škola, vstávání,… pak jít ještě na trénink? Vždyť je to na-má-ha-vé!  Ale takových peciválů bude, věřím, malinko. A víte, z čeho tak soudím? Zatímco školní kolektiv, spolužáky si člověk nemůže moc vybírat, tak u sportu je to přesně naopak. Učení ve škole je povinné, trénink ve sportovním oddílu je zábavou, koníčkem.  Tedy u nás, v TŠ Twist Říčany.

A jak nám přes on-line spojení členové zatím potvrzují, na tréninky a setkání, ale i všechny blbiny se moc těší. Těšíme se i my, trenéři TŠ Twist Říčany. Zatím v trenérských debatách domlouváme nové nápady, choreografie, kostýmy, změny a novinky.  Rokenrol u nás bude dozajista zajímavý.

Tak to uzavření ještě vydržíme, protože si za to stojíme! 

                Jiří Boháček, vedoucí TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena