TŠ Twist Říčany

26. 10. 2021

 TŠ Twist na mistrovství světa a Evropy v rokenrolu

Na taneční šampionát formací v rakouském Grazu 9. - 10. 10. 2021 jsme se jako jediný oddíl z ČR nominovali ve starší i v mladší kategorii. Připravit se bylo to letos po lockdownu opravdu složité.

Mezi stovkami soupeřů jsme se neztratili.  V obou kategoriích obě naše uskupení dosáhla hezkého umístění – každá formace v semifinále.

Na MS seniorek (od 14 let) se naše Madonna Ladies probojovala na 11. místo.

ME juniorek (do 14 let) pro nás skončilo (po chybě) „zklamaným“ 12. místem formace Madonna. Ale je potřeba dodat, že obě formace byly zcela nově vytvořeny a obě mohou ve svých ktg. ješte několik let zůstat. Patřili jsme mezi nejmladší v obou věkových ktg. Přípravu na MS a ME jsme začali pouhé dva měsíce před šampionátem.  Na rozdíl od ruských či maďarských reprezentací, které získaly všechny medailové pozice, jsme ani nemohli v ČR dlouhodobě trénovat. Opatření vlády ČR byla pro české sportovce jednoznačně nejhorší. Se soupeři jsme tak neměli srovnatelné podmínky.

Letos nás čeká ještě ME starší formace Madonna Ladies – 20. 11., a třeba také mistrovství republiky 30. 10.

Střípky z rakouského šampionátu:

- Díky obětavým rodičům měla twistová výprava skvělý catering přímo u haly. Obětaví manželé Zaalovi vařili jídlo v karavanu (pro 40 osob!), jiní chystali ovoce, zeleninu...

 - Rakouští organizátoři každou osobu v hale při příchodu řádně epidemicky prověřili a označkovali, stejně, jako jsme činili sami na našich soutěžích 18. 9. a 2. 10. Ovšem v hale už žádné roušky – na rozdíl od našich soutěží – takřka nikdo neměl.

-  Mladší členky si našly nové kamarádky. Všichni jsme si také užívali zvýšené pozornosti v českých reprezentačních soupravách.

- Takřka na hodinu jsme vyblokovali místní McDonalds, když jsme dětem na cestě zpět kupovali 40x menu k večeři.

 - Cestu do Grazu jsme podřídili i volbám – v pátek 8. 9. ve 14 hod. dospělí členové odvolili v Českých Budějovicích.

Rádi bychom touto cestou ještě poděkovali rodičům, kteří pomáhali, městu Říčany za podporu činnosti a ČSAR za spolupráci.

Jiří Boháček

Vedoucí TŠ Twist Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena