TŠ Twist Říčany mají dva tituly Mistra ČR 2014!

27. 6. 2014

Poslední květnovou sobotu se v Praze ve sportovní hale Lužiny konalo Mistrovství ČR a Mistrovství Prahy formací. Dívčí juniorská formace Madonna získala ve velké konkurenci ZLATO a tedy i titul mistra ČR! Druhý titul pro Twist přidala párová formace Twist Boogie, která týden před MČR , 24.5., vytančila 8.místo na MS v německém Flensburgu.

     Ani ostatní twistoví zástupci se v pražské soutěži neztratili. V dívčí juniorské kategorii obsadila formace Icons páté a Twisties šesté místo. V kategorii dětské (do 11 let) braly Babies stříbro a  Queens bronz! Medaile bramborová nakonec zbyla po velmi pěkném výkonu pro naše nejstarší dívky ze seniorské formace Tequilas. Tedy velmi úspěšné zakončení jarní soutěžní sezóny.

 

     V současné době se již Twist chystá na letní soustředění, které proběhne pro všechny věkové skupiny jako každoročně koncem srpna v Čáslavi.

     „Ano, máme jak rekreační, tak vrcholové oddíly, které mají věkovou návaznost od pěti let do dospělosti. Dívky, které nemají partnera na párový tanec mohou tančit v dívčích formacích . Dívčích skupin máme sedm, celkem i s páry a přípravkami je jich čtrnáct. Jsme zaměřeni na dlouhodobou práci.  Jsme pyšní, že naši svěřenci spolu i mimo tréninky udržují vzájemnou komunitu.“  Takové bývají nejčastější odpovědi na dotazy rodičů nových zájemců o tanec v TŠ Twist Říčany. Ne každý chce být mistr světa, a tak mají rodiče těch nejmenších zájem nejprve zkusit, co rokenrol obnáší. Noví zájemci od 5 let mohou zkusit všeobecnou přípravku 1x týdně, výuka je zde zaměřena na pohybovou a taneční průpravu, včetně gymnastické. Po přípravce se děti zařadí do párů či dívčích formací v kategorii do 11let, s tréninky 2x týdně.

     Společné trávení volného času nejen na trénincích, soutěžích, soustředěních děti drží pohromadě. Není přehnané na závěr říci, že pro mnoho dětí se stává Twist jakousi druhou rodinou.

 

     Nábor nových dětí plánujeme na začátek září. Více na www.tstwist.cz.

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena