TŠ Twist Říčany – nejen mistři světa

26. 9. 2013

V poslední době jsme psali zejména o nejúspěšnějších reprezentantech ČR – mistryních světa z formací Madonna a Tequilas a také o mistrovských párech formace Fascination. Ve Twistu však máme i další skupiny, vybere si opravdu každý. Ať dívka, či chlapec, mladší, či starší, rekreační tanečník, či zarputilec. Sdružujeme jak mistry, tak „rekreačnější“ tanečníky, a to ve všech věkových kategoriích. Vždyť naši odchovanci z přípravky už studují vysoké školy! 

Na loňské mistrovství světa se za ČR probojovala i naše juniorská formace Icons. I když jsme o ní psali, zopakujme, že v ní tančí šestnáct dívek od 12 do 14 let, a pod vedením trenérky Marcely Janouchové se schází dvakrát týdně. Vloni byla na MS jen těsně za branami semifinále a jelikož to byl vůbec první výjezd dívek, výsledek předčil očekávání. Letos formace mění choreografii a můžeme odhalit, že se 16. 11. představí na říčanské soutěži v nových kostýmech ve stylu čarodějek. Holky budou sbírat cenné nominační body, i když dostat se mezi tři nominační místa za ČR nebude vůbec snadné. V cestě jim kromě oddílových kolegyň z Madonny a samozřejmě i soupeřů z celé ČR bude stát i další domácí formace Twisties.

Twisties jsou děti mladší, ve věku 10 až 12 let, avšak v dětské kategorii už nasbíraly mnoho medailí. Trenérka „Šíša“ Michaela Knorrová také částečně upravila choreografii, letos na námět filmu MIB. Tato formace, i když již technicky poměrně zdatná, bude v kategorii juniorek nováčkem. Ale kdo ví? To, jak se děvčata připravila, prozradí až podzimní soutěžní sezona.

Ve Twistu máme ale i mladší dětské formace. Babies (8–10 let), Berušky (7–9 let) a nejmladší Minnies ve věku 6–7 let. O přípravce, náboru, skupinách Fascination, Tequilas a Madonna či o tanečních párech zase až příště. Nicméně laskavý čtenář si může informace o Twistu najít na www.tstwist.cz nebo na http://www.facebook.com/tstwist.

 

TŠ Twist Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena