TTC Říčany v rámci TJ Tourist

3. 7. 2015

Stolní tenisté v Borkenu

Říčanští stolní tenisté dostali pozvánku k přátelskému zápasu z partnerského města Borkenu, které se nachází v Německu poblíž hranic s Holandskem. A tak jsme během posledního květnového víkendu vyrazili za poznáním a zážitky na západ.

Už přivítání na nádraží bylo velmi milé a naši hostitelé se nám snažili zajistit pestrý program. V sobotu to byla procházka městem s průvodcem a také návštěva muzea, kde na nás dýchla atmosféra minulosti včetně zničeného města po druhé světové válce.

 

Odpoledne byl již na pořadu dne samotný zápas. Na obou stranách hráli proti sobě 4 družstva po 3 hráčích (A, B, C a D) od nejvyšší úrovně až po nižší. Domácí ukázali vysokou herní kvalitu u všech družstev, přeci jen velikost jejich klubu je více než dvojnásobná než naše a navíc jejich mládežnický celek hraje nejvyšší Bundesligu. Konečné skóre jednotlivých družstev 8:2, 9:1, 6:4 a 9:1 vyznělo jasně domácí, i když bylo k vidění spousty vyrovnaných pětisetových bitev. Při závěrečném ceremoniálu předávala medaile i pohár místostarostka paní Kindermannová. V pozápasovém posezení jsme uznali kvalitu místních hráčů a také je pozvali na příští rok k nám do Říčan.

V neděli jsme měli na programu ještě návštěvu blízkého zámku Raesfeld a následovala cesta zpět.

Děkujeme městu Říčany za podporu a partnerské aktivity, které chceme i nadále rozvíjet. Hovořili jsme i o dalších sportech a já to mohu ostatním jen doporučit.

 

                                                                                                    Vratislav Valenta

                                                                                       TTC Říčany  v rámci TJ Tourist

Foto: Frank Blicker

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena