Turnaj ve stolním tenise uzavřel druhou sezónu Zóny svobody

27. 11. 2023

Druhý ročník Zóna cupu symbolicky uzavřel letní sezónu areálu s názvem Zóna svobody. I přes nepříznivou předpověď počasí nad Říčany nakonec vysvitlo sluníčko a dvacet amatérských hráček a hráčů se mezi sebou utkalo s o to větším zápalem. Turnaje se mohli zúčastnit všichni bez omezení věku či výkonnostní úrovně hry. Láska ke hře jako kvalifikace bohatě postačila. A účastníky turnaje hra bavila natolik, že se hrálo dohromady více než deset hodin a finále se dohrávalo za tmy, možná i kvůli tomu, že se turnaj těšil vyšší účasti než v předchozím roce.

Základní tabulku turnaje pořadatelé rozdělili na dvě skupiny po deseti hráčích, ve kterých se utkal každý s každým na dva sety. Z obou skupin pak postoupilo osm nejúspěšnějších do čtvrtfinále, kde už se hrálo na tři vítězné sety.

Z žen si zlatou medaili nakonec vybojovala Denisa Froňková. Mezi muži bez ztráty jediného setu zvítězil Martin Skrčený, který zároveň obhájil své vítězství z minulého ročníku. Stříbrnou příčku pak obsadil Václav Kvasnička a bronz připadl Jaromíru Kalousovi.

Martin Skrčený

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena