Tvoření v Zahrádce

1. 5. 2023

Jaro je v plném proudu a máme za sebou Velikonoce. Jde o jedny ze svátků, u nichž si s dětmi připomínáme tradice, které k Velikonocům neodmyslitelně patří. Selo se osení, pekly jidáše a perníky, malovaly vajíčka, vyráběly zápichy. Nechybělo ani společné tvoření s rodiči. Na velikonočních dílnách si spolu se svými dětmi vyrobili různé dekorace, které si následně odnesli domů. Atmosféra byla uvolněná a příjemná a výrobky byly moc pěkné.

V rámci spolupráce s jinými organizacemi navštívili předškoláci ze třídy Hruštiček i denní stacionář Olga, kde spolu s babičkami a dědečky vytvářeli rovněž velikonoční dekorace. Všichni přítomní se zapojili do práce a z výsledku měli radost. Dopoledne tak v příjemné atmosféře všem rychle uteklo.

Před Velikonocemi jsme s dětmi z celé školky také navštívili kino Na Fialce. Pro některé z nich to byl skutečně zážitek, být poprvé v kině. Film se dětem líbil a všichni jsme tak strávili netradičně a hezky jedno z pátečních dopolední.

Již v minulých letech jsme uspořádali několik výtvarných soutěží pro děti a jejich rodiče. I teď na jaře jsme jednu vyhlásili, a to na téma Vesmír. Ačkoli se to zpočátku nezdálo, byli jsme překvapeni obrovskou spoustou výtvorů vyrobených různými technikami a nestačili jsme obdivovat nápady a kreativitu všech. Vestibul školy nám tak ozdobily 3D výrobky i obrázky, představující sluneční soustavu, planety, raketoplány, kosmonauty, družice, meteoradary a jiné. Některé z výrobků byly i osvíceny. Všechny děti, které přinesly výrobek, jsme odměnili diplomem a drobnými dárky. Mnohokrát děkujeme všem, kteří se soutěže zúčastnili.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena