Twist je vicemistr Evropy!

27. 11. 2015

TŠ Twist Říčany

     44 osob v říčanských barvách se zúčastnilo MS a ME rokenrolových formací v ruské Kazani,  vzdálené 800 km východně od Moskvy. V sobotu 7. a v neděli 8. 11. se tančilo v basketbalové hale za přítomnosti prezidenta Tatarstánu či ministra sportu ruské federace. A byl to pro Twist Říčany vydařený víkend!

     Dívčí formace Madonna znovu potvrdila, že je nejlepší českou dívčí formací, když si jako jediná z ČR zatančila finále a skončila na pátém místě. Royal, další říčanská skupina, pak skončila v semifinále, celkově krásné 9.místo na MS.

V neděli probíhalo klání v párových formacích junior. A říčanská formace CZECH ONE si vytančila titul vicemistrů – stříbrné medaile! Historický úspěch našich párů zanechal odezvu i u diváků. Ruské publikum bylo doslova nadšeno naší choreografií „růžového pantera“ a z našeho výkonu. Fotili se s námi i trenéři soupeřů, dávali jsme rozhovory, jak  do tatarské, tak i do centrální ruské televize.

      Vypsat na tomto omezeném prostoru všechny zážitky z pětidenního pobytu v Rusku nelze a tak alespoň heslovitě největší zajímavosti:

-          Už na letišti v hale, ale i po celém městě, na autobusech, atd. byly všude plakáty zvoucí na MS a ME v rokenrolu.

-          Ubytování jsme byli v universiádním (olympijském) městečku s veškerým komfortem, který měli na stejném místě účastníci světové Universiády 2013.

-          Ačkoliv je Kazaň muslimským velkoměstem, žádné omezení, rozdílnosti, či třeba zahalování žen jsme nezaznamenali. Lidé byli neuvěřitelně vstřícní.

-          Do metra, obchodního domu, do sportovišť či universiádního městečka, jsme vždy procházeli bezpečnostním rámem s přísnou kontrolou. Nicméně jsme se cítili bezpečně.

-          Byl to nejlépe organizovaný šampionát, kterého jsme se kdy zúčastnili!

      Vedení TŠ Twist Říčany děkuje všem tanečníkům za vzornou reprezentaci oddílu, města i České republiky. Poděkování letí i ke všem, kdož se jakkoliv podíleli na přípravě pětidenního pobytu v Rusku. Formace Madonna se účastnila MS s finanční podporou Středočeského kraje.

 

www.tstwist.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena