Únorové pozvánky a informace ze ZUŠ Říčany

28. 1. 2024

ZUŠ Říčany přeje všem čtenářům Kurýru pohodový, ničím nerušený a ve zdraví prožitý rok 2024.

Dovolte nám, abychom vás pozvali na naše únorové akce.

Koncert bývalých absolventů

Vážení absolventi ZUŠ v Říčanech, společné setkání bývalých absolventů LŠU či ZUŠ Říčany, kteří si ve čtvrtek 29. února 2024 v 17.30 udělají čas a přijdou na slavnostní koncert bývalých absolventů do KC Labuť se už blíží.

Koncert už se připravuje, vystoupí absolventi, kteří si hudbu vybrali jako svoji životní náplň, přijdou bývalí i současní pedagogové. Máme radost, že do společného orchestru zasedne mnoho absolventů, které hudba oslovuje celý život a ve svém volném čase se muzicírování stále amatérsky věnují. Součástí programu bude i malé zavzpomínání na emeritní ředitele školy a na doby minulé. Po koncertě plánujeme malé společné setkání spojené s občerstvením a zavzpomínáním si na doby, které jsou již dávno za námi a fotografování všech absolventů, kteří na koncert přijdou.

Bližší informace týkající se společného hraní v orchestru najdete na adrese www.zusricany.cz. Noty k hraní v orchestru si můžete vyzvednou v ZUŠ po předchozí domluvě.

Těšíme se na vás.

Pololetní koncert ZUŠ Říčany

30. ledna 2024 vás zveme na pravidelný, veřejný pololetní koncert ZUŠ Říčany. Na pódiu se vedle sólistů představí i školní soubory. Těšíme se například na premiéru vystoupení Komorního orchestru ZUŠ Říčany pod taktovkou nové pedagožky a dirigentky Věry Sadílkové, která orchestr vede od září společně s houslistkou a pedagožkou Lucií Carlson. Ve vedení orchestru vystřídaly Jiřího Odcházela a Jitku Adamusovou. Přejeme hodně štěstí.

XI. ročník soutěžní přehlídky Pěvecké mládí

1. března 2024 proběhne v KC Labuť XI. ročník soutěžní přehlídky Pěvecké mládí. Soutěž se uskutečňuje pod patronací místostarostky města Říčany Hany Špačkové a organizuje ji ZUŠ Říčany společně s městem Říčany a KC Labuť.

Repertoárově jsou zastoupeny nejrůznější žánry, soutěžící hodnotí odborná porota a každý soutěžící dostává diplom a drobnou odměnu.

Zveme všechny školy a školky k účasti a těšíme se na společně prožitý den s našimi pěveckými talenty. Soutěžní přehlídka má mezi říčanskými školami již svou tradici a je veřejná, tak přijďte povzbudit své kamarády.

Markéta Sinkulová
programový a kulturně-výchovný pracovník ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena