Úspěchy v oblasti environmentální výchovy a vzdělávání v ZŠ Nerudova

30. 5. 2014

 Dne 9.3.2014, byla naše škola oceněna mezi 98 školami Středočeského kraje – titulem „Školou udržitelného rozvoje III. stupně“ . Toto ocenění škola získala na základě dosahovaných výsledků v oblasti EVVO- ochrany životního prostředí.

To však není vše. Ve 21. ročníku republikové soutěže Českého zahrádkářského svazu- „Moje oblíbená rostlina“, se umístili naši žáci se svou prací na 6. místě. Celkem bylo zasláno několik set prací.

Úspěchem, který zlepší výuku žáků na prvním stupni, v přípravné třídě a speciální je zcela jistě i získání finančních prostředků na projekt „Hrátky s přírodou“ z Krajského úřadu Středočeského kraje- Fondu životního prostředí a zemědělství. Projekt spočívá v realizaci 4 projektových dnů, kdy se žáci budou seznamovat s přeměnou přírody v jednotlivých ročních obdobích.

Na oblast zdravé výživy byla i zaměřena soutěž o „Nejzdravější svačinu žáků školy“, která se uskutečnila v úterý 13.5.2014.

Se zdravým životním stylem souvisí i pohyb. Naši žáci i v tomto jarním období se aktivně zapojili do různých soutěží- Oblastní kolo Středočeského kraje v dopravní soutěži, kde jsme obsadili 5., a 6. místo, proběhlo školní kolo v lehkoatletických závodech. Nyní se všichni poctivě připravují na turisticko- branný závod. Jaro je v plném proudu i na naší škole.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena