Úspěšná kvalifikace na MČR

4. 5. 2024

Závodní sezóna je v plném proudu, a než abychom zde vypisovali všechny jednotlivé výsledky, které si můžete dohledat na našem facebookovém nebo instagramovém účtu, zmíníme jen termín 13. dubna, kdy se náš oddíl zúčastnil hned pěti soutěží najednou na různých místech České republiky. Jednotlivé závodní složky se rozjely do Prahy, Plzně, Týnce nad Sázavou, Trhových Svin a Třebíče.

V Plzni se konal Jarní pohár a zúčastnily se ho naše nejmladší sportovní gymnastky. Mezi teprve pětiletými se nejlépe vedlo Toničce Kročkové (2. místo), mezi šestiletými Dorince Kamenišťákové (2. místo) a o rok starší kategorii ovládla Terezka Skalová (1. místo).

V Praze na Memoriálu Evy Bosákové sbíraly cenné zkušenosti Lia Puma Man, Nikol Gregorová a Vali Prellová. Nejlépe se v Praze dařilo Lie, která se v mezinárodní konkurenci umístila na 9. místě.

V Trhových Svinech závodilo družstvo starších sportovních gymnastek a i zde se sbíraly cenné kovy a pěkná umístění. V kategorii VS4B na nejvyšší stupínek vystoupala Stella Vašutová a těsně za ní brala stříbro Gabriela Slobodová. Bronzovou medaili pak přidala ještě o rok starší Marianna Pavelková.

Do Týnce nad Sázavou se vydala družstva závodící pod hlavičkou ČASPV, kde se konal Přebor Středočeského kraje a zároveň kvalifikace na MČR v Doubí. Stříbrnou medaili vybojovala za jednotlivce Sára Brányiková, která tímto výsledkem zároveň postoupila, a do Doubí ji ještě doprovodí mladší kamarádky – Kristýnka Tůmová (4. místo) a Péťa Mensová (4. místo). Všechna zúčastněná děvčata pak slavila úspěch v soutěži družstev: 1. místo v kategorii starší žákyně IV (Brányiková, Kuchařová, Martišová, Strzolková), 2. místo v kategorii starší žákyně III (Mensová, Fuchsová, Mančíková, Holdsworth) a 2. místo mladší žákyně I (Tůmová, Švarcová, Pelechová, Višňovská).

Třebíč – první závod roku 2024 ze série Českého poháru v Teamgymu a zároveň první velký závod našeho mlaďoučkého družstva v kategorii junior 1: Děvčata budou letos sbírat cenné zkušenosti do dalších sezón a z Třebíče si odvezly 9. místo. V kategorii junior II jsou již ostřílené závodnice, bohužel se tentokrát nevyhnuly velkým chybám na trampolíně a nakonec z toho bylo „jen“ 6. místo. Budeme držet palce do dalších bojů.

Zbývá pár volných míst na naše příměstské sportovní tábory: Pokud ještě nemáte program na léto, neváhejte si rezervovat některý z termínů.

Nabídku naleznete na adrese gymnastikaricany.webooker.eu.

 

Jitka Jechová a Barbora Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena