Úspěšná soutěžní tenisová sezóna družstev TK Radošovice

25. 8. 2023

Se začátkem prázdnin skončila pro náš oddíl TK Radošovice úspěšná soutěžní sezóna družstev a nastal čas na zhodnocení. Náš klub v soutěžích družstev reprezentovalo v jednotlivých věkových kategoriích celkem devět smíšených družstev. Zdárně si vedla družstva dospělí A a dorost A, která ve svých skupinách I. třídy Středočeského tenisového svazu obsadila shodně 2. místo a do posledního soutěžního zápasu bojovala o postup do vyšší soutěže. Velice pěkného výsledku dosáhlo rovněž družstvo starších žáků, které ve své kategorii obsadilo 3. místo a družstvo nejmladších v kategorii babytenis obsadilo krásné 2. místo. Velkým úspěchem je vítězství družstva mladších žáků (na obrázku) ve složení Tobiáš Přinosil, Jáchym Kučera, Štěpán Kučera, Sváťa Baťka, Eva Mátlová, Adéla Dlouhá a Isabella Ruyu ve skupině II. třídy StčTS a postup do vyšší soutěže I. třídy.

Za zmínku ještě rozhodně stojí úspěšná reprezentace klubu v kategorii seniortenis, kde naši nejstarší hráči nezklamali, obsadili ve své skupině 2. místo a jen těsně nám utekl postup do nejvyšší soutěže.

Pod sportovními úspěchy našich soutěžních hráčů je zejména podepsána dvojice trenérů Libor Nehasil a Mirek Kuběna, kterým za jejich práci patří velké poděkování. Do další sezony si přejme, aby mladým sportovcům zůstala chuť, nadšení a zápal do tenisové hry a těm starším, aby se pokud možno vyhýbaly zdravotní problémy. Závěrem bych rád pozval všechny příznivce bílého sportu na tradiční letní turnaj dospělých – memoriál Oldy Nehasila, který se koná 2.-3.září 2023 v tenisovém areálu TK Radošovice a je zařazen do termínové listiny Českého tenisového svazu.

Mladí zájemci o tenisovou hru ve věku 6–9 let, kteří mají zájem rozšířit naše soupisky, můžou se každou zářijovou středu od 17.00 hodin zúčastnit společného náborového tréninku. Podrobnosti na www.tenis-rado.cz.

Těšíme se na vaši návštěvu v malebném údolí potoka Rokytky a koupaliště Jureček.

TK Radošovice
Tomáš Pelant

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena