Už jste se rozhodli, do které mateřské školy vaše dítě 1. září nastoupí?

29. 5. 2015

Vážení rodiče, v dubnu jste se zúčastnili zápisu do mateřských škol v Říčanech, do MŠ Čtyřlístek, Srdíčko a U Slunečních hodin.

Řada rodičů využila možnost přihlásit své dítě do více mateřských škol. V praxi se tak stalo, že některé děti byly přijaty do dvou, některé i do tří školek. Rodiče však stále váhají a nejsou rozhodnuti, do které školky vlastně jejich dítě skutečně od 1. září nastoupí. Někteří rodiče ještě vyčkávají a budou se možná hlásit i do nové školky Zahrádka.

Co však pro ostatní rodiče znamená, že některé děti jsou přijaté do více školek? Dítě přece nastoupí do jedné školky a ostatní místa se tak uvolní pro další děti. Řada rodičů nepřijatých dětí tak dodnes neví, zda bude ještě možné přijetí jejich dítěte a zda budou moci nastoupit do zaměstnání.

Ráda bych v tuto chvíli požádala všechny rodiče, aby se co nejdříve rozhodli a sdělili ředitelce vybrané mateřské školy, že dítě 1. září nastoupí. Současně prosím o písemné oznámení ostatním ředitelkám mateřských škol, kam byly děti přijaty, že nenastoupí. Pokud tito rodiče budou odkládat rozhodnutí o výběru školky, blokují tak možnost umístění mnoha dalším dětem.

Ředitelka mateřské školy totiž může přijmout další dítě jen v případě, že rodič prokazatelně sdělí, že jeho dítě k docházce nenastoupí.

Věřím, že v našem městě jsou rodiče ohleduplní a vstřícní, kteří chápou složitost situace a svým slušným a odpovědným přístupem umožní co nejrychlejší vyřízení a uzavření přijímacího řízení do mateřských škol.

Mateřská škola Zahrádka

Poslední týden v červnu proběhne zápis do nové Mateřské školy Zahrádka. Termín zápisu může ředitelka školy potvrdit až po zápisu školy do rejstříku škol a školských zařízení na Středočeském kraji. Elektronický systém pro podání žádostí bude spuštěn v týdnu od 1. června. Snažíme se všem rodičům vyjít maximálně vstříc, proto bude celé přijímací řízení zkráceno a školka zahájí provoz ve velmi krátké době po zápisu.

Pro urychlení a ušetření času nabízíme rodičům možnost, aby při získávání lékařského potvrzení do žádosti současně požádali lékaře o potvrzení do evidenčního listu. Rodič ušetří tímto krokem jednu návštěvu lékaře. Evidenční list vyplňují rodiče a lékař až při rozhodnutí o přijetí do mateřské školy. Dítě bez řádně vyplněného a lékařem potvrzeného evidenčního listu nemůže zahájit docházku. Upozorňujeme, že se v praxi ale může stát, že dítě přes to, že odevzdalo evidenční list, nebude z kapacitních důvodů přijato. Proto je vyplnění evidenčního listu v předstihu pouze doporučením.

Tiskopis evidenčního listu je možné získat na webových stránkách školy: www.zahradkaricany.cz/zapis.

Pokud nemáte možnost přístupu k internetu nebo si nevíte s vyplněním elektronické žádosti rady, přijďte přímo do Mateřské školy Zahrádka v ulici Labská v pondělí 22. června od 13 do 17 hodin. Po telefonické dohodě je možné sjednat jiný termín s ředitelkou školy: 727 943 646.

Mateřská škola bude přijímat k pravidelné docházce 112 dětí.

Všem rodičům děkuji za odpovědný přístup a přeji hodně štěstí!

                                                                                    Hana Špačková, místostarostka města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena