V létě začne rekonstrukce přízemí sportovní haly v Říčanech

1. 7. 2013

V červnu město vybralo zhotovitele rekonstrukce sportovní haly v Říčanech. Vítězný dodavatel předložil nejnižší nabídkovou cenu a s opravami začne během léta. Rekonstrukce obou podlaží haly by měla probíhat ve třech etapách a celkové náklady jsou více než 9 milionů korun.

„Zázemí sportovní haly potřebuje rekonstrukci už velmi dlouhou dobu, prostředí je dlouhodobě zanedbané,“ říká k rekonstrukci předseda finančního výboru Martin Gebauer /Klidné město/ a dodává: „Na první etapu jsme peníze uvolnili z přebytku rozpočtu v roce 2012. Další etapy se rozběhnou až podle toho, jak se v následujících měsících bude rozpočet vyvíjet. Odhadnout vývoj ekonomiky je velmi těžké. Může se stát, že nakonec zůstaneme jen u první etapy.“

Rekonstrukce proběhne na základě projektové dokumentace, kterou v květnu dokončila firma Bomart s.r.o.. Stavební práce se uskuteční ve třech etapách. Nejdříve se začne s opravou přízemí budovy, pak následují opravy prvního patra a na závěr získá budova tepelnou izolaci, zastřešení a novou fasádu. Výrazných změn se dočká prostor šaten a sociálního zázemí.

"Postupně se opraví obě podlaží včetně rozvodů, kanalizace, vodovodu, elektroinstalace, topení, úpravy povrchů a kompozice sociálního zázemí a zázemí šaten," vyjmenovává změny Monika Burešová z odboru správy majetku a oddělení investic města. 

Ve veřejné soutěži zvítězila s nejnižší nabízenou cenou necelých 5 milionů korun za první etapu společnost ATOS, spol. s r.o. z Ledče nad Sázavou, která zahájí stavební práce pravděpodobně v polovině července.

Prostor zázemí bude po dobu rekonstrukce mimo provoz, ale sportovní hala bude po dohodě se správcem nadále přístupná, stejně jako sociální zařízení pod tribunou. Oddělení technické správy společně se správcem budovy bude halu nadále udržovat v provozovatelném stavu. "Druhá a třetí etapa by mohla proběhnout v příštím roce. Na další opravy je totiž nutné najít zbývající částku v rozpočtu města," dodává Monika Burešová. Celkové náklady na opravu sportovní haly by mohly dosáhnout 9.014.482,- Kč, vše ale záleží na vývoji rozpočtu.

Po dokončení celé rekonstrukce by tedy Říčany měly mít alespoň trošku reprezentativní sportovní halu splňující dnešní standardy. „Vzhledem k velkému množství sportovních oddílů, ale také různých akcí pro veřejnost, to naše město již opravdu potřebuje,“ připomíná zastupitel David Michalička /Klidné město/.

 

Adéla Michalová

tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena