V neděli, 30. 8., se v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech slavilo 7 let jeho činnosti.

2. 9. 2015

Jedeme dál!

Uvedené heslo neplatí jen pro právě uplynulé nedělní odpoledne, kdy se v rámci oslav 7. výročí otevření Hospice Dobrého Pastýře skutečně  jelo, popojíždělo či plulo, ale také pro posun v aktivitách a činnostech obecně prospěšné společnosti Tři, která hospic provozuje.

 

V neděli, 30. 8., se od dvou hodin v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech slavilo 7 let jeho činnosti. A bylo co slavit! Služby jím poskytované jsou rok od roku kvalitnější, personál profesionálnější, služby pestřejší. To vše mimo jiné dokazují dopisy pacientů a jejich rodin. Nejde ale jen o rozvoj služeb v samotném hospici, který skutečně „jede dál“. Uveďme například rozvoj domácí hospicové péče na Benešovsku, zahájení činnosti domácího hospice v okolí  Hořovic či uspořádání První konference dětské paliativní péče a na ni navazující aktivity.

Snahou nedělních oslav bylo symbolicky vyjádřit neustálý posun vpřed. A jak se to povedlo, posuďte sami. Po tradiční bohoslužbě a slovu pana ředitele Jiřího Krejčího se návštěvníci vydali na cestu z hospice do nedalekého bistra Ledce. Někteří nasedli do lodí a vydali se na dobrodružnou cestu po řece Sázavě, další vyrazili na kolech. I přes velké vedro byly obě skupiny bez obtíží včas na místě. Bistro Ledce doslova praskalo ve švech a nebylo divu. V jeho prostorách a skvělé atmosféře byl pro tento večer na oslavu hospice připraven speciální program. Jako první se všem představil Richard Nedvěd. Byl pro většinu návštěvníků velkou neznámou, a tak všichni napjatě čekali, čím překvapí. Ne však dlouho. Netrvalo mu ani 2 minuty, aby rozesmál děti i dospělé a na konci už byli všichni doslova uslzení smíchy! Velkou legraci vystřídalo krásné, poetické, divoké i melancholické vystoupení Lenky Dusilové, která zpívala s hvězdami nad hlavou. Malí i velcí pozorně poslouchali a vychutnali si tak poslední prázdninový večer plnými doušky až do úplného konce. Přesun do domovů byl dobrodružný. Ti, co jeli na kole, určitě ocenili úplněk, který osvětloval cestu. A co říci na závěr? To samé co na začátku. V Hospici Dobrého Pastýře jedeme dál!

 

Za TŘI, o.p.s. Věra Ziková

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena