V Říčanech otevírá Bůůček - prémiové řeznictví, uzenářství a bistro

1. 6. 2020

Už 9. června 2020 se v areálu Contera Park Říčany otevře nová pobočka prémiového uzenářství „Bůůček – řeznictví & bistro“. Jedná se už o třetí pobočku tohoto domácího podniku, který si zakládá na kvalitních surovinách, vkusném designu a milé obsluze zákazníků. Takže pokud máte rádi kvalitní potraviny bez náhražek – prostě uzeniny složené pouze z masa – stavte se na návštěvu. Prvních 14 dní pro vás mají v Bůůčku nachystanou ochutnávku všech uzenářských výrobků zdarma.

Za kvalitou uzenin na pultech Bůůčku stojí  mistr řezník a spolumajitel Václav Sítař, který se svému řemeslu věnuje celý život.

„Mám rád kvalitu. Při výrobě mých uzenin se řídím starými recepty, které pochází z dob, kdy by nikoho ještě ani nenapadlo nahrazovat maso separátem, nebo sójou. Párek byl párek a šunka byla šunka. Nemuseli jste si kontrolovat seznam složení a bát se, že dostanete alergickou reakci na mouku. V našich párcích najdete pouze maso a koření, šunku dělám pouze z libové kýty. Chutná to mně, chutná to zákazníkům,“ popisuje Václav svůj přístup k řemeslu.

V pultech s uzeninami a masnými výrobky najdete desítky výrobků od tradičního uzeného na dubovém dřevě, vídeňských párečků, šunkových klobás s medvědím česnekem, nebo wasabi křenem, paštiček, poctivého domácího škvařeného sádla nebo tradičních českých salámů.

S narůstajícím počtem poboček začal Bůůček zásobovat svoje prodejny i zbožím známých lokálních řezníků, takže na pultě nyní naleznete více než 100 druhů zboží.

„Místní věci nás baví. Například na pobočce v Litoměřicích prodáváme skvělé pivo z tamního minipivovaru, v Praze nás zásobuje vinohradská pekárna, no a pro Říčany jsme si nachystali spolupráci s naprosto famózní Pekárnou Okýnko a nejlepšími domácími knedlíky od Martina Lukavce,“ dodává druhý spolumajitel Josef Dvořák, který řídí provoz celého podniku.

Další kapitolou je masný pult. Bůůčku nejde o kvantitu, takže nečekejte hromady masa v akci. V nabídce najdete osvědčené a pečlivě vybrané kousky masa, které se vám v kuchyni hodí skvěle do vašich jídel a s jejímž výběrem Vám personál rád pomůže.

„Určitě nejsme hipsterské řeznictví, které nabízí jenom stařené maso na steaky. Naopak. Chceme zákazníkům dodat to, co v kuchyni používají nejčastěji. A rádi poradíme. Maso dovážíme na pobočky od kvalitních partnerů. V nabídce najdete vepřové maso z českých chovů, ale i speciality jako je bio hovězí z Českého středohoří, kuřecí z Vysočiny, nebo krůtí maso ze Středních Čech,“ doplňuje Josef.

V neposlední řadě patří k Bůůčku neodmyslitelně jeho bistro. Těšit se můžete na tradiční dršťkovou polévku, vývary, zelňačky, nebo sezónní prdelačku. Každý den najdete v nabídce také nějaký gulášek, ať už hovězí na víně, nebo vepřový na pivě. A samozřejmě na místě pečené maso, sekané a šunky v kapse.

„Jí se u nás na stojáka, ale z našeho vlastního porcelánu. I bistro si musíte přece užít a udělat si radost. Porce jsou poctivé, málokdo u nás dojí polévku i guláš, aniž by koulel očima. K jídlu je vždy v ceně voda a pečivo, to je u nás automatické,“ popisuje standardy bistra Josef.

Interiér Bůůčkových poboček pro řeznictví zpracovává Štepán Liederhaus – umělecký sklář a kovář a jeho „crew“. Stolky jsou z masivního dřeva, kovu a kůže, zdi jsou obložené speciálním plechem, takže na první pohled ani netušíte, že jste v řeznictví.

„Nechtěli jsme mít klasické vykachličkované řeznictví, ale místo, kde vás bude bavit i pohled na bistro stolek. V Říčanech nestihneme všechny úpravy do otevíračky, ale během léta by měl design prodejny odpovídat našim standardům,“ ukončuje vyprávění o Bůůčku Josef.

„Jsme rádi, že i v době restrikcí, souvisejících s pandemií COVID 19 můžeme v našem areálu přivítat takto úspěšné řeznictví, jakým je právě Bůůček. Došlo tak k naplnění vize dlouhodobé spolupráce,“ potvrzuje Lucie Havlíčková, Contera

Závěrem zrekapitulujeme vše podstatné: Bůůček – řeznictví & bistro otevírá v Contera Park Říčany (Černokostelecká 2555/22a, mezi obchodem Lego a Lékárnou Atrium) 9. června 2020 a má pro vás na prvních 14 dní degustaci všech uzenářských výrobků zdarma. Tak si přijďte pochutnat.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena