V Říčanech se hrál charitativní fotbal

4. 10. 2020

 

První zářijová sobota byla v Říčanech ve znamení charitativního fotbalového zápasu. Ten se rozhodl na místním hřišti uspořádat poslanec Jan Skopeček. Zápas byl tak zakončením série letních charitativních turnajů, které se hrály v několika středočeských městech.

Podle poslance Skopečka patří k práci a úkolům poslance i to, aby pomáhal rozvíjet sportovní či kulturní život v regionu, za který je zvolen. Po koronavirové karanténě uvažoval, jakou sportovní akci letos vymyslí. V minulých letech totiž pořádal například cyklo výlety do Brd, ale letos chtěl zorganizovat něco, u čeho si všichni dají více do těla. A jako velký fanoušek fotbalu se rozhodl právě pro něj.

I přes horké dopoledne se zápasu zúčastnila řada fotbalových nadšenců napříč věkovými kategoriemi. Na hřišti se tak stejně jako i na minulých turnajích sešla pestrá sestava a podány byly skvělé výkony. Mimo jiné se do dresu oblékl i tentokrát poslanec Skopeček a stal se posilou jednoho z týmů. Stejně jako na předchozích turnajích ale nešlo jen o podání sportovního výkonu, šlo především o dobrou věc. Výtěžek z říčanského zápasu byl totiž darován na základní a mateřskou školu, která je zaměřena na děti s kombinovaným postižením.

Díky přihlášeným fotbalistům se v Říčanech podařilo na dobrou věc vybrat hned několik tisíc korun. Současná kovidová situace mnoha sociálním zařízením ztěžuje jejich hospodaření, protože náklady na ochranné pomůcky a další věci, potřebné k chodu, nejsou malé. Proto se poslanec Skopeček rozhodl pomoci, alespoň tímto způsobem. Na minulých turnajích bylo startovné věnováno například na dětský domov Pepa v Příbrami, nebo na dětský tábor a školní pomůcky pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin v Hořovicích a Benešově. Snad i peníze vybrané v Říčanech pomohou a usnadní každodenní chod zařízení.

Jiří Kozák, zastupitel (ODS), Jiri.kozak@outlook.com

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena