Vánoční strom již tradičně zdobí říčanské náměstí

27. 11. 2015

Už od 19. listopadu si mohou obyvatelé Říčan užívat plnými doušky vánoční atmosféru ve městě. Masarykovo náměstí totiž zdobí krásný vánoční strom.

Na jeho výzdobu se použilo 600 metrů světelného ledkového řetězu doplněného o krápníky a na špici nesmí chybět vánoční hvězda.

Své místo má tentokrát devítimetrový smrk ztepilý jako každý rok blízko kostela. Na náměstí byl přivezen z areálu mateřské školy Čtyřlístek, která strom městu věnovala. Najít takto krásný smrk bylo podle odboru technické správy letos poměrně těžké. Město vybíralo asi z 15 stromů, velkým problémem bylo totiž často jejich umístění a přístup k nim. Kácení stromu provedli naši zkušení pracovníci údržby města a proběhlo bez sebemenších problémů.

Slavnostní rozsvícení tradičního symbolu Vánoc proběhne na první adventní neděli 29. listopadu v 18.00 hodin. A jak je v Říčanech zvykem, hlavní strom ještě doplní malé vánoční stromky u kostela. O jejich výzdobu se postarají děti z říčanských škol svými vlastnoručně vyrobenými ozdobičkami.

Vánoční výzdoba Říčan však centrem města nekončí. Stejně jako v loňském roce jsou ozdobeny vánočním dekorem veřejná osvětlení a budovy na obvyklých místech. Bohatší vánoční atmosféry se letos dočkala třeba Černokostelecká ulice, kterou krášlí o 12 dekorů více než minulý rok.

„Na sloupy veřejného osvětlení jsme umístili ozdoby ve tvaru harfy. Říčany tak budou na jedné z hlavních dopravních komunikací v Radošovicích letos zářivější. A v příštím roce se chystáme pokračovat s doplňováním vánoční výzdoby o další nové dekorace,“ říká Monika Kůsová z oddělení technické správy města.

Adéla Ambrožová, tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena