Vážená redakční rado!

30. 1. 2015

Vážená redakční rado, v posledním čísle Kurýru byl uveřejněn příspěvek jakéhosi Karla Kopše, který se týká mé maličkosti. Ačkoliv některým osobám dáváte možnost vyjádřit se ke konkrétnímu příspěvku v tom samém čísle (naposledy panu Maříkovi k mému příspěvku pod názvem Pravda a lži), mně tato možnost dána nebyla. Zvláštní, že? Nehodlám se tou snůškou blábolů zabývat, ale snad jenom tolik. Onen Kopš uvádí, že jsem napsal, že větší polovina Říčaňáků jsou jednodušší jedinci. Stačí se podívat do mého příspěvku v prosincovém čísle a přečíst si, co jsem napsal. Cituji: „...že cca jedna čtvrtina říčanských občanů je, jemně řečeno, snadno manipulovatelná.“ K tomu počtu jsem dospěl poměřením volební účasti s hlasy pro KM. A že líbivý davový řečník přesvědčí hlavně jednodušší jedince, je skutečnost a nikoliv můj objev. To platí obecně.

Trochu to vypadá, že jste zvolili taktiku znevažování kritiků našeho slavného starosty. No budiž. Takových Kopšů najdete jistě několik. A moc bych za to nedal, že to je někdo z příznivců Staráku, proti kterému protestuji, protože hrubě porušuje zákon. Svou úrovní to tomu odpovídá.

Závěrem malou poznámku k příspěvku pana Martina Divíška (ani panu Šmolíkovi jste nedali možnost, aby se ohradil proti jeho příspěvku). Pan Divíšek to totiž trochu popletl. To, o čem píše, nenapsal v Buldogu pan Šmolík, ale paní Egidová, předsedkyně KV. A napsala pravdu. Označila pana Divíška za sympatizanta KM, kterým bezpochyby je, proto jej také zastupitelé KM zvolili. Nenapsala nic o tom, že by byl nějak spojen s KM, a dokonce jej ani nejmenovala. Proč to vztahuje na sebe? Popravdě, jeho příspěvek zase trochu působí dojmem, že to je součást tažení proti panu Šmolíkovi. A pan Divíšek by se měl panu Šmolíkovi v příštím čísle omluvit za nepravdivé osočení. Za omyly je třeba se omluvit tak, jak je to požadováno po panu Šmolíkovi ohledně jeho omylu v odměnách členů výborů MZ.

Václav Macinauer

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena