Vážení absolventi Hudební školy, LŠU, ZUŠ!

30. 1. 2014

Znovu si dovolujeme připomenout setkání bývalých absolventů a pedagogů ZUŠ a s tím i spojený koncert bývalých absolventů.

U příležitosti oslav 60. výročí založení školy se koncert uskuteční 20. března 2014 od 17.30 v Kulturním centru U Labutě v Říčanech.

Program se nám krásně rýsuje a myslím, že je na co se těšit. Přátelé hudebníci, přijďte – hrající i nehrající. Pro ty, kteří ještě nesložili svůj nástroj do futrálu a neotírají z něj pouze pavučiny, je možnost si zahrát legendární Pochod Karla Pádivého č. 14. Dirigovat nebude nikdo jiný než emeritní ředitel školy pan Bohumil Průcha.

 

(emeritní ředitel školy Bohumil Průcha)

Foto Rudolf Flachs

 

 

Dále si pod taktovkou p. uč. Jiřího Odcházela společně zahrajeme nezapomenutelnou melodii E. Morricone z filmu Tenkrát na západě a píseň Karla Svobody Jsi můj pán. Pro všechny budou připraveny velmi jednoduché party, které není třeba nijak zásadně cvičit. Party budou od února ke stažení na www.zusricany.cz.

Cílem našeho společného přátelského muzicírování bude zážitek, na který nikdy nezapomeneme!

Přijďte všichni, hrající i nehrající, přineste s sebou fotky, plakátky, vše co se k vašemu studiu na hudební škole vztahuje. Po koncertě plánujeme v předsálí malé občerstvení, takže bude čas i na malé popovídání.

Sledujte naše webové stránky, kde budou doplňující informace.

Přijďte, těšíme se na vás!

 

V minulém čísle jsme hledali jméno neznámého posluchače dechového oddělení. Hned po vydání Kurýru jsme jméno neznámého hudebníka věděli. Děkujeme volajícímu za informaci. A budeme pátrat dále. Po výzvě v Kurýru se mi nashromáždilo hodně historických fotografií. Převážná část jich je z dechového oddělení. Na několika fotografiích se objevuje nám zatím neznámý klarinetista. Pomůžete nám ho odhalit? Informace volejte na 323 602 278 – ZUŠ Říčany nebo na mobilní číslo 604 737 629. Děkujeme.

 

Na obrázku klarinetového souboru jsou zleva: Sourozenci Vanišovi, ?neznámý?, na basklarinet hraje J. Jech, vedle sedí klarinetisté?.Kuchař, T. Šíp, Z. Javůrek a E. Skovronek.

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena