Ve školní družině při ZŠ Nerudova je živo

1. 3. 2024

S prvním zvoněním školního roku 2023/2024 otevřela naše školní družina dvě oddělení. Kapacita i provozní doba se od let minulých nezměnila. Hlavním posláním ŠD je umožnění odpočinku a rekreace dětí po vyučování a rozvoj jejich zájmových činností. Osvědčily se nám soutěže mezi oběma družinovými odděleními, a to jak sportovní, vědomostní, postřehové, tak i poznávací. Na podzim jsme využili příznivého počasí a na dětském hřišti soutěžili v hodu na cíl, skoku do dálky, přeskakování překážek a běhu. Odměnou pro všechny malé sportovce byla pochvala a malá drobnost. Halloween jsme si zpříjemnili výrobou kouzelných lektvarů, čarodějnými pokusy a promenádou v maskách. Před vánočními svátky jsme s kamarády z druhého stupně společně vytvářeli v dílně naší školy dekorace určené na prodej. Výrobu svícnů z přírodnin, ozdob z korálků a keramiky či zdobení perníčků si společně všechny děti užily a prohloubilo se tím jejich vzájemné kamarádství. Sněhové nadílky jsme využili ke stavění sněhuláků a bobování. Při nepřízni počasí jsme si v kuchyňce upekli muffiny, poznávali různé druhy ovoce a zeleniny podle vzhledu i chuti a naučili se připravovat zdravou svačinku.

Za spolupráce třídních učitelů, asistentů pedagoga a rodin pomáháme v začleňování žáků-cizinců, zvládání jazykové bariéry i učiva.

Do konce školního roku nás ještě čeká plno zajímavých akcí jako každoročně např. přírodovědný program Dravci a sovy, vystoupení kouzelníka nebo divadelní představení ve spolupráci se ŠD Bezručova.

Prioritou naší školní družiny je, aby byl její prostor pro všechny příjemný a vládla zde kamarádská atmosféra.

Vychovatelky školní družiny

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena