Velkoobjemové kontejnery nově pro spolky a organizace v Říčanech zdarma!

1. 5. 2015

Město Říčany vyjednalo bezplatné využití velkoobjemových kontejnerů pro spolky, občanská sdružení, školy nebo skupiny obyvatel fungujících zejména v oblasti zlepšení životního prostředí.

Město tak chce podpořit rychlejší likvidaci černých skládek a snazší úklid veřejných míst v Říčanech. Náklady hradí společnost Marius Pedersen. 

Město uzavřelo s Marius Pedersen a.s. dohodu o možnosti využití služby přistavení velkoobjemových kontejnerů zdarma pro spolky a organizace v Říčanech, které se věnují především veřejně prospěšným činnostem. Bezplatné kontejnery mají sloužit například k úklidu černých skládek a úpravě lokálních prostranství na území města.

„Se společností Marius Pedersen máme už několik let dohodnuté bezplatné přistavení velkoobjemových kontejnerů pro obyvatele,“ vysvětluje starosta Vladimír Kořen /Klidné město/ a dodává: „Nyní tuto nabídku ještě rozšiřujeme, kontejnery dostanou třeba občanská sdružení, která si chtějí udělat brigádu a zlikvidovat větší množství odpadu.“

„O kontejner mohou požádat spolky, občanská sdružení, školy nebo skupiny občanů, přičemž je nutno sdělit účel jeho využití. K dispozici máme nyní cca 30 kontejnerů, které můžeme poskytovat zájemcům. Zatím jsme nestanovili žádné omezení počtu na žadatele, ale vzhledem k poměrně velkému zájmu, bude možné poskytnout nejvýše 2 kontejnery na žadatele,“ říká vedoucí oddělení technické správy Dana Boxanová.

Město kontejnery poskytuje jednak občanům na konkrétních stanovištích a individuálně také zájmovým skupinám. Výdaje na kontejnery v minulosti financovalo město ze svého rozpočtu, nyní však jdou náklady plně za společnost Marius Pedersen a.s. Tato společnost má v Říčanech centrum pro překlad odpadů z jiných obcí a městu Říčany za využívání pozemků kromě nájemného pomáhá i těmito službami. Celkové náklady za svoz velkoobjemových kontejnerů se pohybují kolem 600 tisíc korun ročně. 

Adéla Ambrožová, tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena