Vesmír Říčany, z.s.

31. 12. 2015

Další vesmírný rok za námi

Je za námi další úspěšný rok. V létě se nám tábor vydařil. Ani na podzim nás ale elán neopouští. V rámci týdne sportu jsme se v září sešli s dětmi na Marvánku a zahráli si oblíbenou pálkovou hru Gorku Morku.

Každoroční tradicí se stala naše účast na Celostátní vzájemné výměně zkušeností (CVVZ), tentokrát pod heslem „Létáme v tom společně“. Pořadatelským městem byla po několikaleté přestávce opět Chrudim. Opět jsme se dozvěděli mnoho zajímavých a inspirativních informací od lidí stejně zapálených do činnosti s dětmi. „Je super, že na takovou akci jezdí odborníci a snaží se poutavě předávat své znalosti široké veřejnosti,“ pochvaluje si Gábina. Ivoš se coby lektor podělil o své dlouholeté zkušenosti organizátora celotáborových her a na CVVZtce si cení možnost „potkat lidi s podobnými zájmy, pokecat, poučit se, poradit“. Johanka hodnotí letošní ročník: „Za mě zase super, tuhle akci mám ráda, krom toho je to jednou ročně, kdy si zahlaholíme československou hymnu.“ Letos nás mimo jiné uchvátila závěrečná humorná show fyzikálních pokusů s hořlavinami a tekutým dusíkem. Někteří z nás vytvořili inženýrský tým, který zkonstruoval a vypustil Vesmírnou raketu do vesmíru. Nebo aspoň směr vesmír…

Jeden z nás získal ocenění Březový lístek. Je to zvláštní způsob poděkování kolegů-vedoucích za dlouhodobou činnost s dětmi. Na toto vyznamenání jsme nominovali Kubu, nejdéle jezdícího táborníka, dvorního technika a nadaného zpěváka u táborového ohně. Znovu a veřejně gratulujeme.

Hned po CVVZtce se někteří vedoucí účastnili zdravotnického kurzu první pomoci. Na realisticky namaskovaných zraněných se připravovali na to, aby je při skutečné nepříjemné nehodě nic nepřekvapilo.

Je za námi další úspěšný rok. Vydařil se díky snaze vedoucích a praktikantů. S pomocí každého, kdo nasekal několik polínek do táborových kamen nebo převezl zásoby kakaa. Díky podpoře města Říčan. Díky nadšeným dětem a jejich rodičům. Už se těšíme, jak se vyvede rok letošní.

Za Vesmír Říčany, z. s.

Vašek Skořepa

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena