Vilém Vlček hrál s Českou filharmonií

18. 2. 2014

Patnáctiletý violoncellista Vilém Vlček, držitel Zlatého oříšku města Říčan roku 2011, dobyl další  z pomyslných hudebních vrcholů. 29. ledna vystoupil v pražském Rudolfinu s Českou filharmonií pod vedením Jiřího Bělohlávka a přednesl koncert d-moll francouzského skladatele Edouarda Lalo. Koncertu, který byl uveden v přímém přenosu Českého rozhlasu, předcházel dvoukolový konkurz, v němž se o příležitost vystoupit s nejznámějším domácím hudebním tělesem ucházelo přes 120 hudebníků do 21 let z celé České republiky.

Vystoupením v Rudolfinu Vilém symbolicky završil hektické období předchozích měsíců, během nichž například účinkoval se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK, jako sólista mezinárodního orchestru EUROPERA absolvoval sérii koncertů v Německu, Polsku a Francii, zvítězil v české soutěži Concertino Praga a stal se laureátem Heranovy violoncellové soutěže. O jakkoli významné úspěchy se jedná, vystoupení s Českou filharmonií představuje pro každého mladého interpreta jedinečnou a neopakovatelnou událost, která jej provází po celý další profesionální život.

Vilém touto cestou děkuje všem říčanským, kteří jej přišli do Rudolfina podpořit a těší se na budoucí příležitosti k hudebním i osobním setkáváním.

-mvlk

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena