Volební kampaň odhalila charaktery

2. 10. 2022

V době, kdy jste jako občané mohli vyjádřit svůj názor při volbách na naši radnici, mířil už Kurýr pomalu do tisku. Nemůžu proto v době uzávěrky věstníku zhodnotit samotné výsledky, ale i tak mi dovolte poděkovat vám všem, kteří jste k volbám přišli a vyjádřili svůj názor, našim voličům pak děkuji za důvěru.

Máme za sebou volební kampaň, do které jsem osobně vstupovala s pocitem, že to bude něco jako tenisový zápas, kde se hraje fair play a nakonec si všichni podáme ruce. Zhruba v létě jsem pochopila, že se radnice stala kótou, kterou stávající vedení před námi chce uhájit. V opačném případě by asi naše město postihlo něco jako deset ran egyptských. Od té doby jsme ušli kus cesty, kampaň se ještě vyhrotila a vlastně dokonale odhalila charaktery. Jsem za tuhle skutečnost neskutečně vděčná, hlavně proto, že jsme ve Změně společně udrželi nit, která se vine naší kampaní už od minula – podle nás se slušnost ještě nosí.

Ráda bych jednou o letošním roce napsala satirický román. Jména ani měnit nebudu. U většiny příběhů by stejně nikdo nevěřil, že se staly.

Ale teď vážně. Nové zastupitelstvo čeká nejen volba vedení, ale také výborů a komisí. Já jsem byla po čtyři roky předsedkyní kontrolního výboru. Snažila jsem se se svými kolegy, aby případné nedostatky, které najdeme, sloužily jako poučení a impuls pro možné úpravy a zlepšení. Tímto bych jim chtěla poděkovat za spolupráci – konkrétně Karle Egidové, Andree Jurkové, Jiřímu Kozákovi, Adamu Polánskému, Jarmile Voráčkové, Monice Žilkové a dřívějším členům Zdeňku Novotnému a Miloslavu Šmolíkovi.

Jitka Jančíková, zastupitelka (Změna pro Říčany - STAN)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena