Volnočasový areál v Pacově u Říčan se dočká přes léto rozšíření

29. 5. 2015

V květnu odstartovala další výstavba areálu volnočasových aktivit Pacov.

První etapa, která zahrnovala realizaci sociálního zázemí, proběhla před dvěma lety. Město Říčany zde nyní může díky dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy pokračovat v budování sportovního hřiště, in-line dráhy, herních prvků pro děti a klubovny s občerstvením.

Dostavba sportovního areálu začala v polovině května a potrvá do září. „Projekt se připravuje už mnoho let. Nyní padlo rozhodnutí ho definitivně podpořit. Za to určitě patří dík zastupitelům, kteří v dubnu podpořili i jeho financování. Spoluúčast byla o trochu vyšší, než jsme čekali. Na druhou stranu nový sportovní areál bude určitě podobně využívaný jako volně přístupné hřiště u sokolovny a bude přinášet radost,“ vysvětluje starosta Vladimír Kořen /Klidné město/.

 „Nejen Pacovští se mohou těšit na víceúčelové hřiště s umělým povrchem o rozměrech 20x40 m s navazující nářaďovnou, které umožní provozování malé kopané, florbalu, volejbalu, nohejbalu, basketbalu a dalších sportů. Také vznikne nová dráha pro in-line bruslení nebo jízdu na kole, hřiště na pétanque, další herní prvky pro nejmenší děti a klubovna se sociálním zázemím a občerstvením pro návštěvníky,“ vyjmenovává projektová manažerka Hana Jarošová, která je supervizorkou celého projektu.

K částečným úpravám na pacovském sportovišti došlo již v roce 2013. První etapa výstavby sociálního zázemí navázala na fotbalové a nohejbalové hřiště, společenský sál a hřiště pro děti. Nově zde přibylo sociální zařízení pro různé sportovní akce, fitness prvky pro seniory a část herních prvků pro děti.

Na další důležité rozšíření areálu a stavby jako právě hřiště s povrchem z polypropylénových kazet, klubovnu s občerstvením nebo in-line dráhu město žádalo finance z ROP Střední Čechy loni v březnu.

Za architektonickým řešením dostavby areálu stojí projektant ze společnosti VMS projekt, s.r.o. Václav Steinhaizl, který je i členem výboru pro územní rozvoj a výstavbu v Říčanech: „Naším hlavním cílem je rozšířit možnosti sportovních a společenských aktivit napříč generacemi. Projekt podporuje obnovu společenského života na venkově, sdružování dětí venku při sportovních a herních aktivitách, získání prostoru pro maminky s dětmi, mládež, dospělé i seniory.“

„Na hřiště si určitě najdou cestu nejen lidé z Pacova, ale na kole si tam dojedou i sportovci z dalších částí města. Říčany jsou městem sportu a každá volně přístupná plocha se rychle naplní,“ zakončuje starosta.

Celkové náklady na realizaci areálu, který staví společnost PSP-GDS, s.r.o., jsou 16,7 milionů korun, 85 % způsobilých nákladů zafinancuje dotace z ROP Střední Čechy. Partnery projektu jsou: TJ Sokol Pacov, florbalový klub FBC Říčany a MŠ NEMO.

                                                                                                               Adéla Ambrožová

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena