Vrchol závodní sezóny

31. 5. 2023

Máme před sebou poslední dva měsíce školního roku a zároveň je před námi nejdůležitější část celé závodní sezóny. Sportovní gymnastky pilně trénují na Krajské přebory Středočeského kraje – některé budou plnit výkonnostní stupně, pro některé je tento závod také kvalifikací na MČR v Ostravě, které se uskuteční začátkem června, uvidíme, kolik se našim gymnastkám podaří „ukořistit“ postupových míst. Ve stejném termínu také vyrazí naše juniorky v Teamgymu na svůj první zahraniční závod do italského Cesenatica.

A co se podařilo v minulých týdnech? Gymnastky ČASPV mají již své přebory a republikovou soutěž jednotlivců za sebou – povedlo se získat několik cenných kovů jak ve víceboji, tak na jednotlivých nářadích. Velká gratulace patří Sáře Brányikové, která si z Hradčan odvezla troje stříbro (čtyřboj, hrazda a prostná) a jedno zlato (kladina), Káje Kuchařové – 2. místo kladina a 3. místo přeskok. Na přeboru kraje si o postup na republikové finále do Doubí řekla o své místo v družstvu Středočeského kraje Dominika Dorflová, která skončila na 2. místě v kategorii mladších žákyň a stejně tak i Sára Brányiková ve starších žákyních.

Hledáme nové talenty – závod družstev, kam se vydala naše malá děvčátka a obě družstva, předvedla pěkné výkony. Z Kolína se nám tak podařilo dovézt také stříbrné medaile.

Velmi početnou skupinu (34 gymnastek) jsme vypravili 7. května na závod Dokská kladina. Zúčastnily se ho naše nejmladší (ročník 2018) až po nejstarší členky (ročník 2010). Dvanáct medailí je celkový počet, který se nám podařilo v tomto závodě získat.

V kurzech chystáme závěrečné lekce a těšíme se na letní příměstské tábory. Ještě nemáte rezervovaný svůj termín? Neváhejte se registrovat na webu gymnastikaricany.webooker.eu, kde naleznete i veškeré informace k jednotlivým turnusům. Pár míst ještě zbývá.

Jitka Jechová a Barbora Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena