Vybrané dokumenty vám doručíme domů

26. 11. 2022

Novou službu DÁME ÚŘAD využívá stále více klientů. I vy si můžete nechat vybrané dokumenty doručit až domů. A jak služba funguje?

Klient si již při podání žádosti, vydání stanoviska, uzavření nájemní smlouvy či u dalších z vybraných agend odboru správy majetku města může zvolit doručení vyřízených dokumentů na svoji říčanskou adresu. Jakmile referent MěÚ ukončí zpracování podání, bude klienta informovat SMS či emailem, že se může přihlásit do aplikace na webu přes svoje telefonní číslo k objednání termínu a místa doručení. Aplikace zašle klientovi heslo pro přihlášení do objednávkového systému. Ve zvoleném termínu pak doručí kurýr MěÚ zásilku. Termín pro doručení lze změnit 24 hodin před dodáním. Platí pravidlo, že zásilku kurýr doručuje pouze jednou. V případě, že klient nebyl zastižen na zvolené adrese či v čase pro doručení, vrátí kurýr přes podatelnu nedoručené písemnosti zpět referentovi. Ten je odešle standardním způsobem. V případě, že se služba osvědčí, budeme hledat další agendy, které bychom mohli takto doručovat. Více informací najdete na www.dameurad.cz.

TAK SCHVÁLNĚ, JESTLI PŘIJEDE PŘESNĚ

Zajímá nás váš názor, a proto jsem se zeptali jedné z prvních Říčaňaček, která službu využila a velmi ji děkujeme za hodnocení. „Potřebovala jsem vyřídit nájemní smlouvu na cyklobox. Standardní postup vždy byl, že po schválení nájemní smlouvy jsem byla vyzvána a musela jsem opět na úřad pro podepsané dokumenty. Proto, když mi úřednice nabídla tuto službu, neváhala jsem. Na email mi došla výzva, že už je hotovo. Přihlásila jsem se do objednávkového systému a zvolila datum a čas. Z domu odcházím v sedm hodin ráno, a tak jsem kurýra objednala na tuto brzkou hodinu. Upřímně – nevěřila jsem, že skutečně přijede přesně v sedm. A skutečně nepřijel, u dveří zazvonil za tři minuty sedm," dodává s úsměvem paní Nikola T. „Takže pokud chcete hodnocení, tak za mě výborně a službu určitě využiji i příště."

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena