OSPOD uspořádal výlet na kolech pro děti

2. 12. 2016

Patnáct dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí z Říčan a širokého okolí vyjelo společně s týmem sociálních pracovníků a dobrovolníků do krásné krajiny jižních Čech.

Podzimní cyklistický výlet pořádaný sociálně právní ochranou dětí při Městském úřadu v Říčanech se již stává tradicí.

Byli jsme ubytováni na statku v obci Lutová, který je vlastnictvím Městského úřadu Říčany, kterému tímto velice děkujeme. Děti si celý pobyt moc užily. Ujely více než 70 km, opékaly buřty u táboráku a prokázaly svou odvahu při noční bojovce.

Veliké díky patří Karlovi Bartákovi, který pro OSPOD uspořádal v minulém roce charitativní akci s názvem Vločkopadovka. Díky této iniciativě můžeme organizovat podobné několikadenní pobyty pro děti. Stejně tak bychom nemohli pořádat takové pobyty bez finanční podpory Města Říčany.

Není samozřejmostí, že každé dítě má své kolo. Měli jsme však možnost právě díky finanční podpoře několik kol pro děti zapůjčit. Děkujeme i těm, kdo nám kola darovali.

Dále bychom chtěli moc poděkovat našim dobrovolníkům, konkrétně Zdeňkovi Chalupovi, Filipovi Grossovi, Matyášovi Komárkovi a Radkovi Kratochvílovi, kteří se po celou dobu pobytu dětem plně věnovali. Děkujeme také Lexovi Kirejevovi za zajištění přepravy kol.

Jitka Červenková,

odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena