Vyšší třídy i zahraniční soutěže

4. 5. 2024

Naším prvním milým úkolem je oznámit vám další zisk vyšších tříd. Vyšší třídu v kategorii D latinsko-amerických tanců (D LAT) dokonce z prvního místa vytančili o předposledním březnovém víkendu Míša a Amálka Pecinovi. O druhém dubnovém víkendu pak C LAT vybojovali z druhého místa Ondra Pánek se Sofčou Emanuelovou. Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů ve vyšší třídě.

Co se týče ostatních párů, nesl se poslední měsíc na vlně zahraničních soutěží. Na konci března se vydala do rakouského Innsbrucku Evča Kodua a ukořistila krásnou bronzovou příčku. O velikonočním víkendu se konal již 50. ročník soutěže Blaues Band der Spree v Berlíně, kam odjeli změřit své síly Filip Süsmilich s Klárou Pazourkovou. V početné konkurenci kategorie B LAT jim jen o kousek uteklo finále a skončili tak na 8. místě. O víkendu 13.–14. dubna pak probíhala soutěž O perlu kněžny Daisy v polském Walbrzychu nedaleko českých hranic. Zde nás reprezentovali Tom Vladarz s Niky Budovcovou v A LAT a vytančili bronzovou medaili. V kategorii E LAT vybojovali stříbro Eliáš Dočkal se Štěpánkou Veselou. Jako zahraniční porotce byl pozván Honza Beránek.

Srdečně vás zveme na soutěž Říčanské taneční jaro, která proběhne ve sportovní hale Na Fialce v termínu 11. a 12. května. V průběhu obou dnů se představí jak kategorie hobby tak sport, a to v latinskoamerických i karibských tancích, solo, duo i páry. Přijďte fandit domácím tanečnicím a tanečníkům, rádi vás uvidíme.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena