Výzva MAS Říčansko

30. 1. 2014

MAS Říčansko, o.p.s., vyhlašuje v souladu s pravidly Programu rozvoje venkova, opatřením IV.1.2, výzvu k předkládání projektů.


Tematické zadání Fiche 4 – občanská vybavenost v oblastech: sociální a kulturní, péče o děti a vzdělávání (MŠ a ZŠ), sport a volnočasové aktivity, vybavenosti pro veřejnou správu a církevní aktivity. Žádat lze pouze na investice do oprav, staveb a nákupu vybavení (nikoliv akce a provoz). Projekty je třeba realizovat nejpozději do 30. 6. 2015!

Termín příjmu žádostí: 13. 2. – 14. 2. 2014 mezi 8.00 a 16.00 hod v kanceláři MAS Říčansko, o.p.s., Olivova 224, Říčany.

Osobní konzultace na základě telefonické dohody. Více informací na stránkách www.mas.ricansko.eu.

 

Říčansko se připravuje na „maturitu“

Již v roce 2012 Národní síť MAS ČR představila dokument „Komunitně vedený místní rozvoj v praxi České republiky“, ve kterém doporučovala plošné využití metody LEADER a místních akčních skupin pro získávání a čerpání dotací v letech 2014–2020. To předpokládalo jasně definovat, co je místní akční skupina a jak funguje.

Tak vyvstala povinnost pro všechny Místní akční skupiny, které chtějí v novém období zprostředkovávat dotace, složit „maturitu“ ze svého fungování, tzv. certifikace dle standardů. Předpokládá se vyhlášení dvou termínů pro podávání žádostí o posouzení MAS, a to v dubnu a v říjnu 2014. MAS Říčansko se chystá hned do první výzvy certifikace a v tuto chvíli připravuje všechny potřebné dokumenty k doložení svého transparentního a efektivního fungování. Podle aktuálního harmonogramu by výsledek mohla MAS znát již v srpnu 2014.

Jednou z podmínek certifikace je doložení celistvého spolupracujícího území. Všechny obce schvalují své zařazení do MAS na celé období 2014–2020. Území jednotlivých MAS se samozřejmě nesmí překrývat – každá obec může být zahrnuta do území pouze jedné MAS.
Tuto podmínku Říčansko již splňuje, a to včetně dokladu od starostů obcí ze zasedání zastupitelstev. Aktuální mapa území je zde:

 

Ludmila Třeštíková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena