Výzva občanům města Říčany k údržbě dřevin na soukromých pozemcích

2. 5. 2014

Vážení občané,

Žádáme Vás o spolupráci při údržbě dřevin – stromů a keřů, případně popínavých rostlin, které zasahují ze soukromých zahrad a dalších soukromých pozemků na veřejná prostranství ve městě Říčany, znesnadňují pohyb po chodnících, ohrožují dopravu na komunikacích, nebo brání průjezdu vozidel svozové služby.

Dle § 7 odst. 2) zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny je péče o dřeviny, zejména jejich ošetřování a udržování povinností vlastníků.

Prosíme vás proto, prověřte své stromy přesahující na veřejná prostranství a zajistěte, aby z nich neopadávaly suché větve, aby byla zachována dostatečná podjezdná výška v případě růstu nad komunikací. Zkontrolujte své keře a popínavé rostliny přesahující přes plot a proveďte řez tak, aby mohl být sousední veřejný prostor bez omezení používán.

Veškeré tyto práce proveďte do 15. 5. 2014, poté budou postupně šetrně prováděna odstranění přesahujících dřevin pracovníky města Říčany.

Obec je k tomuto postupu oprávněna na základě § 1016 Občanského zákoníku poté, co prokazatelným způsobem vyzve vlastníky k odstranění přesahujících větví a tyto zůstanou i po přiměřené době neodstraněny.

Mějte, prosím,  na paměti, že ošetření stromů je nutné provádět tak, aby nedošlo k jejich poškození.

                                                                                     

Odbor správy majetku města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena