Zábava pro letní dny? Lodičky, šachy a koloběžky

30. 5. 2021

 

V teplých a slunečných letních dnech můžete vyrazit za zábavou i po městě. Na Mlýnském rybníku budou opět k zapůjčení lodičky, na dětském hřišti „Plácek Olivka“ si zahrajete šachy, z rondelu vyrazíte na koloběžkách.

Do loňského léta se vybavení pro lodičky (vesla a vesty) půjčovalo v informačním centru na Masarykově náměstí. Vyšli jsme vstříc zájemcům a zajistili pro ně nové výpůjční místo přímo u Mlýnského rybníka na adrese Wolkerova 1914/7. Půjčovné činí stejně jako v předchozích letech 100 Kč, vratná kauce je potom 500 Kč. Vypůjčit si lodičky můžete každý pracovní den od 9 do 19 hodin, o víkendu pak po dohodě. Kontakt pro rezervaci: 777921301 nebo 608228562, v okolí rybníka najdete panely s navigací, kudy se k nové půjčovně dostanete.

Stolek se šachovnicí se kvůli stavebním úpravám budovy staré radnice několikrát stěhoval. Nakonec byl finálně umístěn v příjemném prostředí nově vybudovaného dětského hřiště „Plácek Olivka“ v Olivově ulici. Můžete zde posedět pod stínem stromů. Figurky si nadále vypůjčíte v informačním centru na Masarykově náměstí v jeho provozní době, tedy denně od 8 do 17 hodin, o víkendu od 8:30 do 17 hodin. Půjčení figurek je zdarma i bez kauce, pouze předložíte doklad pro ověření totožnosti.

Koloběžky si letos můžete stejně jako v minulých letech vypůjčit v rondelu na nádraží. Vždy ale po předchozí dohodě na telefonu 727905525 nebo osobní objednávce předem. Pracovní doba v informačním centru v rondelu je v pracovních dnech od 7:30 do 18 hodin, o víkendech nepravidelně podle aktuální epidemické situace, proto je nutné se vždy domluvit dopředu.

Věříme, že si letošní léto v Říčanech užijete!

Informační centrum Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena