Základní škola NEMO

19. 8. 2015

Škola snů

Před rokem jsme na tomto místě psali, že máme sen. Sen o malé rodinné škole, kde by děti v klidném a bezpečném prostředí získaly kvalitní vzdělání a už od první třídy rozvíjely znalost angličtiny. Zdálo se to jako vzdálený cíl. Neuvěřitelné se však stalo skutečností  - a do roka a do dne se tento sen splnil!

Právě teď v budově ZŠ Nemo v krásné, barevné třídě vybavené interaktivní tabulí čekají  zbrusu nové lavice na své první prvňáčky, kteří do nich 1. září usednou. V poličkách se na dychtivé ruce dětí těší všemožné vzdělávací hry a výukové pomůcky, zatím netknuté odpočívají připravené učebnice a výtvarné potřeby.  V šatně už stojí skříňky, kam si děti budou ukládat své věci, a tělocvična je v perfektní kondici. Jen ještě vydržet těch několik dní čekání než bude úterý a naše škola konečně ožije dětskými hlasy!

Je toho hodně, nač se můžeme těšit! Náš školní rok bude plný učení, poznávání, sportování, ale i exkurzí a výletů. Zapojíme se do mezinárodních projektů Little Edison a E-Twinning. Zaměříme se na rozvoj čtenářské gramotnosti a ve spolupráci s ČVUT i na podporu vztahu k technice a přírodním vědám. Po vyučování nabídneme dětem v ceně školného různorodé aktivity a kroužky, včetně konverzace s rodilým mluvčím, a samozřejmě ranní i odpolední družinu. Především ale nabízíme individuální přístup, klid na práci, příležitost k aktivnímu učení a nízký počet žáků ve třídě.

Každý prvňáček se do školy těší. Se stejným očekáváním a radostí jdeme  vstříc našemu prvnímu školnímu roku i my v Nemu!  Na shledanou 1. Září se těší Mgr. Dagmar Bartoňková.  Přijďte se k nám podívat, hledáme ještě další holčičky do první třídy .

Více informací o naší škole na www.skolanemo.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena