ZÁKLADNÍ ŠKOLA u ŘÍČANSKÉHO LESA

3. 5. 2019

ČTENÍ DO OUŠKA; RUN and HELP; VELIKONOČNÍ DÍLNY V DRUŽINĚ; Blahopřejeme; ZÁPIS U LESA

ČTENÍ DO OUŠKA

Udělejme radost i našim seniorům, řekli si žáčci 1. A a s paní učitelkou Larou Turinovou navštívili babičky a dědečky v Domově Pod Kavčí Skálou. Nejprve potěšili obyvatele domu pásmem jarních písniček a básniček. Poté si každý prvňáček sedl k nějaké babičce nebo dědovi, povídali si s nimi a nakonec jim do ouška předčítali ze slabikáře, tak trošku se pochlubili tím, jak už umí krásně číst. Mezi nejdojemnější momenty patřilo to, že děti poznávaly „svoje“ babičky a dědečky, které navštěvovaly už v mateřské škole. Při odchodu si mladší i starší slíbili, že se opět brzy shledají.

Zuzana Pokorná

 

RUN and HELP v Říčanech u lesa

Přijďte si s námi zaběhat 11. 6. v 17 hodin na sportoviště u Říčanského lesa.

Nejde o klasický závod tak, jak ho všichni známe. Jde především o to si uvědomit, že kolem nás jsou lidé, kteří běhat nemohou. Nemohou třeba ani chodit a potřebují naši pomoc. Kouzlo tohoto běhu je v tom, že si ho každý může udělat jak chce, kde chce a kdy chce. Letos se organizace běhání, které pomáhá, chopili žáci druhého stupně naší školy.

Děti již vyhlásily soutěž o nejlepší plakát a do uzávěrky tohoto čísla přišlo již více než sto návrhů. Porota má teď velmi obtížný úkol – vybrat ten vítězný. Všechny práce pak můžete vidět i vy, a to na výstavě v chodbách naší školy. Osmáci chystají také sérii rozhovorů. Konkrétně s Petrou Seberovou z Konta Bariéry, snowboardistkou Klárou Samkovou, která je garantem letošního ročníku a pochopitelně i s devatenáctiletým Lukášem. Vše budeme postupně uveřejňovat na našem webu a facebooku. Děti již nacvičují kulturní doprovodný program a podílejí se i na organizaci celé charitativní akce. Oslovili jsme společně vedení města a výsledkem je soutěž Předběhněte svého starostu. 11. 6. tak s ním můžete změřit své vlastní síly a zjistit, zda máte lepší „kondičku“ než on. Jsme zvědaví, jak toto klání dopadne.

 

První dopis od Lukáše

Ahoj, jmenuji se Lukáš, je mi 19 let a chodím do školy v Jedličkově ústavu v Praze. Narodil jsem se s dětskou mozkovou obrnou,  nemůžu chodit, mluvit, sám se nenajím a ani nenapiju. Celodenně se o mne musí někdo starat, komunikuji hlavně přes počítač a snažím se psát. Ve škole mě nejvíce baví počítače. Mám mladšího brášku Kubíčka, kterého mám moc rád. Aby se moje problémy nezhoršovaly, musím pravidelně cvičit. Rehabilitace jsou časově i finančně náročné, proto vám moc děkuji za pomoc.

Lukáš

 

VELIKONOČNÍ DÍLNY V DRUŽINĚ

Než jsme se nadáli, přišlo jaro a s ním i oblíbené velikonoční dílny pořádané družinou. Jako každý rok se jednotlivé dílničky rychle zaplnily. A co si mohli žáčci s rodiči vyrobit letos? Jarní věnec, košík z pedigu, patchworkové vajíčko a jarní květináč. Přejeme všem prosluněné jaro a těšíme se na další milé neformální setkání s rodiči a dětmi.

Zuzana Pokorná

 

BLAHOPŘEJEME!

Filipovi Královi (9. A) k 1. místu v krajském kole olympiády v německém jazyce a Maxmiliánovi Šleprovi (8. A) za 2. místo v krajském kole geologické olympiády.                                                                     

 

ZÁPIS U LESA

Budoucí žáci přicházeli se svými rodiči od rána až do pozdního odpoledne. Zápisem je provázely spolu s vyučujícími a staršími žáky také slavné pohádkové postavy. Děti se u nich zastavovaly, smály se a vlastně si ani příliš nestihly uvědomit ten slavnostní okamžik. Hrály si, byly zvědavé, jak to má ve škole být.

Počty příchozích ukazují, že dětí na Říčansku neubývá. Letos jich k nám do školy U lesa přišlo 110. Z toho ze spádové oblasti 71, což je číslo, které snad škola pojme poté, co ji opustí žáci devátého ročníku a ti, kdo se dostanou na víceletá gymnázia. Zůstává tak nemalý počet dětí, kterým budou rodiče hledat školu jinde.

Dalibor Dudek

 

3. ZŠ u Říčanského lesa, Říčany, přijme

učitele 1. stupně, nástup od září 2019. Nabízíme náborový příspěvek 24 000 Kč, vyplácený po dobu tří let, stabilizační příspěvek 14 000 Kč, příspěvek na dopravu do zaměstnání, příspěvek na dovolenou a důchodové pojištění. Dlouhodobý zástup za MD, další spolupráce možná. Přátelské a vstřícné prostředí mladého kolektivu.

asistenta pedagoga, nástup ihned.

Možnost částečného nebo plného úvazku.

speciálního pedagoga, nástup od září.

Možnost částečného nebo plného úvazku.

Kontakt: Dalibor Dudek, dalibor.dudek@zs.ricany.cz, tel. 739 610 085

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena