Základní umělecká škola zve na koncerty

1. 11. 2013

Slavnostní koncert učitelů k 60. výročí založení ZUŠ Říčany Pedagogové ZUŠ zvou všechny děti, rodiče, příznivce a přátele na učitelský koncert. Program koncertu je určen pro všechny věkové kategorie a pro příznivce všech hudebních žánrů. Každý si přijde na své. Připravené jsou skladby jak v duchu klasickém, tak i skladby jazzové, popové nebo jazzmazcové. Kdy si nás můžete poslechnout? 4. listopadu 2013 v 17.30 hodin v MěKS.

 

 

Na co budu hrát?

 

Milé děti, určitě znáte písničku od Z. Svěráka ,,Když jsem já šel do lidušky..“ a její refrén: Já a Bedřich Kubínů, máme vlastní skupinu, v Lucerně, nádherně, zní to, zní to, zní to…

Pokud chcete také vystupovat v Lucerně nebo v jiném koncertním sále se svojí skupinou či hudebním uskupením, je koncert Na co budu hrát? určen právě vám.

Základní umělecká škola Říčany zve děti a rodiče na zábavný koncert, kde v průběhu programu a za vydatné pomoci našich žáků zazní všechny nástroje, které v ZUŠ vyučujeme. Vystoupení je určeno zvláště dětem z 1. a 2. ročníků přípravné hudební výchovy a všem rodičům a dětem, kteří uvažují o studiu v ZUŠ. Přijít ovšem může každý, kdo chce do výuky lehce nahlédnout, vždyť do dechového nebo pěveckého oddělení přijímáme i děti, které mají první třídu již dávno za sebou.

Děti, víte jak vypadá fagot a jak se hraje na pozoun? Slyšely jste někdy hrát tubistu nebo hráče na baskřídlovku? Někteří z vás možná ví, jaký je rozdíl mezi hobojem a klarinetem a kolik metrů měří lesní roh. To všechno uvidíte a uslyšíte na koncertě! S jednotlivými nástroji se můžete seznámit i na našich webových stránkách www.zusricany.cz.

Koncert letos proběhne, na rozdíl od ostatních let, kdy tyto koncerty probíhaly v Kapli v Olivovně, v MěKS U Labutě v pondělí 18. listopadu v 17.30 hodin.

 

P.S.

Až se naučíte hrát na nějaký nástroj, můžete začít hrát třeba jako vaši kamarádi v tanečním nebo smyčcovém orchestru v ZUŠ. Je tam velká zábava, hodně se tam naučíte a máte tam spoustu kamarádů.

 

 

 

Jenom připomínám, že od 18. listopadu si můžete v prostorách Staré radnice prohlédnout fotografie žáků říčanských škol, které nafotili ve svých školách pro fotopřehlídku ,,Jak žijeme ve škole aneb školní život před katedrou“. Fotografie zde budou vystavené do 20. prosince 2013.

 

A dětský folklórní soubor Mikeš vás zve na tradiční XI. Adventní prozpěvování. Slavnostní otevírání adventu v Říčanech proběhne v neděli 1. prosince 2013 v MěKS od 17.00 hodin.

Vedle souboru Mikeš vystoupí dětská lidová muzika Osminka z Prahy. V programu měly vystoupit ještě zpěvačky z folklórního souboru z Rumunska. Vzhledem k tomu, že grant na AP byl poskytnut až na konci září a my jsme nemohli zaručit, jaké budou naše finanční možnosti, museli jsme zahraniční vystoupení zrušit. Tudíž jsou v jednání další dva soubory z České republiky. Blíže vás budu informovat v dalším vydání Kurýru. Každopádně vánoční strom v 18.30 určitě rozsvítíme!

    

Přijďte, těšíme se na vás!

ZUŠ Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena