Žákovské zastupitelstvo

25. 4. 2013

Koncert, Rozkvetlé Říčany a fotografická soutěž

Ve čtvrtek 21.3. se v Městském kulturním středisku uskutečnil Benefiční koncert žákovského zastupitelstva, prozatím naše největší uskutečněná akce.

Diváci si mohli poslechnout místní pěvěcké soubory, podívat se na taneční i jiná pohybová vystoupení. Večerem provedla Heidi Janků, na jevišti se objevil i starosta města Vladimír Kořen, paní místostarostka Hana Špačková a žákovské zastupitelstvo. Zlatým hřebem večera byla dražba dortu, který nám věnovala cukrárna Čiko. Náš velký dík si zaslouží i pan Ježek z restaurace Jureček za štedrý dar pro paní moderátorku.

Rádi bychom poděkovali všem, co přišli, že podpořili náš projekt stavby nového volnočasového prostoru v Říčanech. Zároveň se můžete těšit na příští rok, kdy plánujeme podobnou akci znovu.

 

V příštích týdnech se chystá žákovské zastupitelstvo zapojit do projektu 'I love Arctic',  který pořádá organizace Greenpeace. Cílem projektu je upozornit hlavy světových organizací i politky na alarmující situaci v Arktidě. Akce spočívá ve vytvoření živého nápisu I ♥ Arctic z lidí, kteří se sejdou na určeném místě. O podrobnostech budeme informovat v dalších článcích i na webových stránkách města Říčany.

 

Zapojili jsme se také do projektu „Rozkvetlé Říčany“, v rámci kterého jste již obdrželi pytlík semínek jarních květin. Rádi bychom se tímto omluvili těm, kteří semínka nedostali. Bohužel jich bylo pouze omezené množství, které jsme nedokázali přes veškerou snahu spravedlivě rozdělit. Pokud jste jedním z těchto lidí, můžete si svůj pytlíček vyzvednout na podatelně města Říčany.

Doufáme, že si semínka mnoho z vás zasadilo, nebo zasadí a zůčastní se fotografické soutěže, kterou pro vás žákovské zastupitelstvo vyhlašuje.

 

 

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ 'ROZKVETLÉ ŘÍČANY'

 

Pravidla:

Do konce prázdnin (31.8. 2013) zašlete fotografii květin, které jste si zasadili během akce Rozkvetlé Říčany. Fotografie musí být ve formátu A4 nebo A5. Na zadní stranu napište kontaktní údaje (jméno, adresu, telefon, email, věk). Obálku, nadepsanou zřetelně „ ROZKVETLÉ ŘÍČANY“, zašlete na adresu MěÚ Říčany, Masarykovo nám. 53/40, 251 01 Říčany. Obálka může být doručena i osobně.

Elektronicky své fotografie posílejte na email: soutez@ricany.cz v dobrém rozlišení (od 1 MB).

 

Soutěžit se bude ve dvou kategoriích:

děti- do 18ti let

dospělí- nad 18 let

Do kategorie dospělí se řadí i senioři.

 

Ocenění:

Všechny fotografie zaslané elektronicky budou vyvěšeny na stránkách města Říčany. Ty nejlepší budou ale vystaveny i v prostrorách Staré radnice na Masarykově náměstí. Můžete se na ně přijít podívat od 2. do 13. září. Na vítěze také čekají věcné ceny.

 

 

Anežka Kabátová

Žákovské zastupitelstvo

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena