Žákovské zastupitelstvo

27. 1. 2017

Novinky v žákovském zastupitelstvu

První zasedání Žákovského zastupitelstva v novém roce se uskutečnilo dne 12. 1. 2017 v budově městského úřadu Říčany. Mezi hlavní témata již čtvrtého zasedání patřila obzvláště důležitá rozhodnutí, například jak naložit s finančním obnosem ve výši 100 000,- Kč, který byl pro zastupitelstvo žáků uvolněn a městskými zastupiteli schválen z rozpočtu města Říčany pro rok 2017. Žákovské zastupitelstvo se usneslo investovat část svěřených peněz do několika sportovně kulturních akcí, které žákovské zastupitelstvo bude pořádat v první polovině roku, a zbylou část ponechat pro spolufinancování větších projektů, jako je například plánované hřiště u 3. základní školy v Říčanech.

Podruhé jsme hlasovali  při rozhodování o volbě kapely, která má začátkem nového školního roku zahrát všem školákům, jak se stalo v našem městě již tradicí. Pozvaní jsou vždy všichni žáci základních škol i gymnázií.

V současné době intenzivně pracujeme na přípravě nové akce pro říčanskou mládež. Zveme všechny školáky na nový zimní stadion ve středu 1. února mezi 16 – 18 hodinou na Karneval na ledě, který jsme připravili pro naše kamarády jako překvapení při příležitosti pololetního vysvědčení. Bruslení bude zdarma a těšte se na zajímavé hry a odměny.

Za mediální komisi Tomáš Mondschein

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena