Žákovské zastupitelstvo

29. 11. 2019

Kukátko do Žákovského zastupitelstva

Dobrý den. Jmenuji se Matyáš Maňas a jsem člen Žákovského zastupitelstva města Říčany. Jakožto jeden ze členů mediální skupiny Žákovského zastupitelstva jsem vymyslel něco, čím bych vám, obyvatelům Říčan, mohl přiblížit, co se v Žákovském zastupitelstvu děje. Budu vás informovat, o čem se jednalo a o blížících se akcích, které budou právě v režii Žákovského zastupitelstva. Dnes se vám ve stručnosti pokusím přiblížit volbu starosty a dvou místostarostů, která se odehrála na zasedání dne 6. 11. 2019.

 

Byl to slavnostní den. V Žákovském zastupitelstvu města Říčany se už po dvou zasedáních měl volit starosta a dva místostarostové. Celé zasedání začalo tím, že každý z kandidátů promluvil k nám všem a řekl nám svůj záměr. Mezi kandidáty byli: Anna Andrášková, Jan Hromas, Eliška Reha a Karel Voltr. Po dokončení jejich kampaně jsme si zvolili způsob hlasování, kterým byl zvolen tajný hlas. Každý člen zastupitelstva napsal čtyři kandidáty a seřadil je od 1 do 4. Kandidát s číslem 1 měl 4 body a kandidát s číslem 4 měl 1 bod. Doufám, že chápete princip tohoto hlasování. Následně se lístky vybraly do improvizované urny. Potom se zvolila volební komise, jejíž členové byli Tomáš Bečvář, Matyáš Maňas a Kryštof Kohout. Já jsem byl zvolen předsedou volební komise, takže jsem vyhlašoval počty hlasů a umístění jednotlivých kandidátů. Na 4. místě se umístila Anna Andrášková, na 3. místě Eliška Reha, na 2. místě Karel Voltr a na 1. místě se umístil Jan Hromas. Jan Hromas se tedy oficiálně stal novým starostou Žákovského zastupitelstva. Ještě jednou gratuluji.

Následně jsme zvolili místostarosty stejným způsobem jako starostu. Volby do této funkce nakonec vyhráli Karel Voltr a Natálie Kolářová, oba shodně osmi hlasy. Vedení Žákovského zastupitelstva se tedy skládá ze starosty Jana Hromase a z místostarostů Karla Voltra a Natálie Kolářové. Následovalo fotografování celého nového Žákovského zastupitelstva.

Dne 1. 12. 2019 se uskuteční rozsvícení vánočního stromečku, u kterého bude přítomen i starosta žákovského zastupitelstva Jan Hromas. Na této akci pronese řeč a velice rád vás na ní uvidí.

Matyáš Maňas

 

 

Moje vize žákovského zastupitelstva

Když jsem žákovským zastupitelům předkládal svou kandidaturu na žákovského starostu, vytyčil jsem tři základní body.

Chci tým. V Žákovském zastupitelstvu je nás 21 a nepůjde to bez chybiček. I tak si dávám za cíl vytvořit prostředí, ve kterém budeme se zastupiteli efektivně spolupracovat na bodech, které dáme dohromady společnými kompromisy. Každý ze zastupitelů má jistotu, že se s ním budu aktivně zabývat zájmy žáků a studentů, které zastupuje, a vždy jim najdu místo v programu jednání.

Jak už jsem zmínil, chci činit. Mezi žáky a studenty se rodí spousta úžasných nápadů, a já chci plně využít prostředků žákovského zastupitelstva a z pozice žákovského starosty úzce spolupracovat se zastupiteli města tak, abychom těch nejlepších skutečně dokázali dosáhnout a Říčany ovlivnit.

A chci, abychom byli vidět. Jsme tady pro všechny žáky a studenty a musíme to dát jasně najevo. Přeju-li si, aby za zastupiteli žáci chodili a předávali jim své podněty a nápady, musíme nejdřív ukázat, že jsme něčeho schopni. Budeme využívat moderních prostředků, abychom zacílili naší cílovou skupinu, a po šesti letech se připojíme do rychlého pruhu našeho města tím, že je budeme následovat aktualizací našeho vzhledu.

Věřím, že se nám podaří po sobě zanechat nesmazatelnou stopu formou našich projektů ve veřejném prostoru a těším se na tvrdou práci a spolupracující tým Žákovského zastupitelstva.

Jan Hromas,

starosta Žákovského zastupitelstva

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena