Závodní květnový víkend

30. 5. 2014

První víkend v květnu se dvanáct říčanských gymnastek zúčastnilo závodů České gymnastické federace.

Mladší děvčata jela v sobotu na 45. ročník Dokské kladiny a vybojovala čtyři medaile. Tu nejcennější v ktg. roč. 2009 (lavička, prostná) získala Andrejka Jechová, která navíc vyhrála pohár za nejvyšší známku na lavičce. Ve stejné ktg. 2. místo obsadila Kamilka Procházková a 5. místo Julinka Kovaříková, která na svých prvních závodech moc pěkně zacvičila, sbírala cenné zkušenosti a nasávala závodní atmosféru.

V ktg. roč. 2008 (lavička, prostná) se nejlépe dařilo Lindě Procházkové, která stejně jako její mladší sestra, získala stříbrnou medaili, na 3. místě skončila Majda Koudelková a 5. Ellenka Pospíšilová.

Roč. 2007 (kladina, prostná)  - 6. místo Lucka Gaždová, která poprvé závodila na vysoké kladině.

 

V neděli jsme se po roce vrátily do Kolína, kde byl oddíl loni pod naším vedením na svých úplně prvních závodech. Jako vždy velmi obsazené závody s velkou konkurencí - celkem 14 družstev a 60 závodnic z celé ČR v ktg. Hledáme nové talenty roč. 2007 (prostná, lavička, šplh) – Terka Šubrtová, Majda Škardová, Adélka Bernardová a Barča Jechová vyrazily v nových oddílových dresech a obsadily 6. místo. Opravdu těšný bodový rozdíl nás dělil od bronzových medailí, družstva na 3. – 6. místě byla velmi vyrovnaná.

1. června se účastníme dětského dne v Říčanech. Na Sokolském hřišti budeme mít připravené stanoviště s gymnastickým nářadím pro nejmenší, kde si děti můžou zacvičit s námi. Před prázdninami se ještě chystáme na poslední závody družstev v Praze a hromadnou rozlučku pro všechny členy oddílu.

 

B. Bernardová a J. Jechová

www.gymnastika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena