Závody v Říčanech odstartovaly podzimní sezónu

27. 10. 2023

Jak jsme vás již informovali v minulém vydání, závody zahajující podzimní sezónu probíhají v Říčanech. V sobotu 23. září se konal závod ve sportovní gymnastice, a to již 8. ročník závodu Říčanské hvězdičky. Máme velkou radost, že k nám jezdí týmy z celé České republiky.Dokonce je o závod tak velký zájem, že jsme přihlašování museli z důvodu naplnění kapacity uzavřít po čtyřech dnech od zveřejnění (ještě několik dní před plánovanou uzávěrkou). Kapacita závodu ale není vůbec malá, vězte, že se na závodní ploše vystřídá přes 300 gymnastek; jedná se o jeden z největších závodů u nás vůbec. Za velkými přípravami stojí nemalý počet lidí. Časový plán a organizaci takového počtu gymnastek má na starosti Lucie Cirkvová, a klobouk dolů před tím, jak umí vše tak výborně naplánovat, aby v daný den probíhalo vše, jak má. Barbora Bernardová a Jitka Jechová zajištují pro tento závod přípravu cen a další organizační věci, poděkování patří i dalším trenérkám a rozhodčím: Lence Dostálkové, Markétě Vašutové, Barboře Jechové a Adéle Bernardové. Perfektní je každoroční práce Tomáše Bernarda jako zvukaře, Kateřiny Machů jako skvělé moderátorky, Jaromíra Jecha jako výborného fotografa a Lenky a Michala Šotolových jako technické podpory.

Nemenšímu zájmu se ale těší i nedělní závod, který startuje sezónu teamgymu. Teamgym Cup Říčany probíhal 24.9. Na závodišti bylo k vidění 53 týmu děvčat, ale i chlapců rozdělených do 7 kategorií. Celým dnem nás u mikrofonu provázela dvojice Dana Mixová a Zuzana Horáková (maminky našich gymnastek) a kromě podávání praktických informací, co se výsledků a dění na závodišti týče, zapojovaly do rozhovoru závodníky, ale i např. „technickou četu“, která se po celou dobu závodu starala o přípravu přeskoku a přesouvání trampolíny. Na postu zvukaře a fotografa se od soboty nezměnilo vůbec nic – Tomáš opět usedl za stolek s technickým vybavením a Jaromír se opět pohyboval po závodní ploše s fotoaparátem. Vše probíhalo tentokrát pod taktovkou Adriany Krenkové jako hlavní rozhodčí, sčítání výsledků zajišťovala Bára Bernardová a Jitka Jechová. Ceny pro všechny týmy připravila Adéla Dosoudilová a do trenérských postů se dále přidaly i naše mladé posily, Julie Dosoudilová a Natálie Krenková. Petr Bojda se za Říčany ujal role rozhodčího.

K nepostradatelné pomoci patří i pomoc rodičů našich gymnastek a finanční podpora obou akcí městem Říčany. Děkujeme všem!

Třešinkou na dortu a potěšením je pak už „jen“ úspěch a účast v závodu nemalého počtu našich malých i větších gymnastických hvězdiček a děvčat a chlapců z teamgymu.

Gym Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena