Zdravíme všechny malé i velké cyklisty!

4. 5. 2024

I letos všechny čtvrťáky čeká jarní dopravní výuka na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Výuku realizuje Cesta integrace, o. p. s., ve spolupráci a s podporou BESIP a města Říčany. Pro žáky je to v letošním školním roce druhé setkání, zakončené testem k získání průkazu cyklisty, tj. test dopravních znalostí a jízda. Věřte, že nejeden cyklista je z praktické zkoušky a testu nervózní. Naším cílem je zajistit maximálně bezpečné a příjemné prostředí pro všechny. Takové, ze kterého si děti odnesou maximum – nejen průkaz cyklisty, ale i dovednosti a pocit, že jezdit na kole umějí (tj. jezdím, znám a dodržuji pravidla a předvídám) a neohrožují ani sebe, ani ostatní. Hřiště je v dopoledních hodinách od 5. dubna do 27. června (v pracovní dny) omezeno pro veřejnost v čase 8.30 až 12.00. Na hřišti je s každou skupinou žáků lektor, se kterým lze domluvit váš pobyt na dopravním hřišti.

V roce 2023 dopravní výchovou (jaro i podzim) prošlo 116 tříd z 36 škol, celkem 2220 dětí se projelo na hřišti. Obrovské číslo nás těší, školy mají zájem a děti jsou nadšené. Věříme, že výuka nejenom baví, ale i přináší bezpečnost nám všem.

Přejeme krásné jaro!

Tým instruktorů dopravní výchovy

 

Jurský park – příměstský tábor s Cestou integrace

Přijďte prožít týden do nově vybudovaného dinoparku. Uvidíte zde spoustu druhů dinosaurů, které jinde na světě nejsou. Mimo jiné si budete moci dinosaury pohladit a na vlastní kůži si vyzkoušet, jaké to je, být ošetřovatelem a ochráncem těchto vzácných a znovu oživlých kolosů. Počasí bude jistě krásné, a tak nám snad nic nepřekazí pohodovou dovolenou, i když… Něco se děje!

Příměstské tábory mají základnu v Klubu Cesta (Na Obci 2049) v Říčanech. Pro děti je připraven nabitý celodenní program se spoustou her, úkolů, výzev a dobrodružství. Startujeme v 8.30 a končíme 16.30. Během pětidenní akce je čekají dva výlety do známých i neznámých končin, 2× svačina, oběd a pitný režim jsou zajištěny na každý den. Cena je 3000 Kč. Více info najdete na adrese www.cestaintegrace.cz.

Petra Nyklová, ředitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena