Žijeme Říčany

29. 5. 2022

MASARYKOVO NÁMĚSTÍ ZDOBÍ NOVÁ SOCHA

Prostor před Starou radnicí na Masarykově náměstí zdobí krásná socha s názvem KVĚT. Městu ji věnovali manželé Hudečkovi (autorkou je paní Olga). Upravený parčík se záhony květin a lavičkami lidé často využívají lidé k odpočinku. Nyní budeme mít zase o důvod více „zastavit se“. Manželům Hudečkovým velmi DĚKUJEME.

DO VODĚRÁDEK BEZPEČNĚJI

Říčany s místní částí Voděrádky propojila nová travnatá cesta podél komunikace Voděradská. Ta je ve správě Středočeského kraje, který podél vysázel i nové stromy. Městu bohužel nepaří nutné pozemky podél komunikace, aby mohlo postavit třeba mlatový chodník či asfaltovou cyklostezku. Díky souhlasu vlastníků pozemků a ochotě zemědělce, který podniká na přilehlých polnostech, však loni vznikla z iniciativy radnice zatravněná cesta, kterou již mnozí běžci, chodci i cyklisté využívají, aby nemuseli riskovat na úzké krajnici.

KOUZELNÁ ZAHRADA U HUSOVY KNIHOVNY

Krásný projekt na úpravu zahrady u Husovy knihovny v Těršípově domě byl zahájen. Doposud byla využívána pouze přední část. Po dokončení se návštěvníkům otevře „pohádkový“ prostor až k Mlýnskému rybníku.

NESMÍME ZAPOMENOUT, ZVLÁŠTĚ V TÉTO DOBĚ

S úctou a pokorou starosta David Michalička a místostarosta Pavel Matoška položili věnec k pomníku padlých za druhé světové války. Hymnu zazpívala operní pěvkyně Miroslava Časarová. Letos se nás tento pietní akt dotkl mnohem naléhavěji. Nejde jen o dávnou vzpomínku. Nesmíme zapomenout, že mír není samozřejmostí a že ve válce na Ukrajině (ale i v dalších konfliktech po celém světě) umírají lidé.

KANCELÁŘ CZECHPOINT JE TU PRO VÁS

Kancelář CzechPoint na Masarykově náměstí bude od

1. června za příznivého počasí pro klienty otevřena nejen z prostoru budovy Staré radnice, ale i z parčíku na náměstí. Těší se na vás. Kancelář bude otevřena v úředních hodinách – PO: 7.00 - 12.00 a 12.30 – 18.00, ÚT: 7.00 -12.00 a 12.30. – 15.00, ST: 7.00 - 12.00 a 12.30 – 18.00, ČT: 7.00 -12.00 a 12.30. – 15.00, PÁ: 7:00 – 11:00.

ZVEME NA PROCHÁZKU

Okrašlovací spolek v Říčanech se pustil do úklidu okolí „lůmku“ v blízkosti Thomayerovy ulice. Dobrovolníci vyhrabali starou trávu, odstranili části nevhodných náletových dřevin a sesbírali odpadky. Oddělení technické správy města následně zajistilo odvoz a likvidaci materiálu. Okrašlovacímu spolku DĚKUJEME za spolupráci. Zároveň zveme na procházku do míst, kde jste třeba ještě nebyli.

ZVONIČKA V PACOVĚ

Historická zvonička v Pacově se rozeznívá každý den v 18 hodin „na klekání“. Zvonění má na starosti elektronické zařízení. Ohlasy lidí jsou kladné, a proto osadní výbor zvažuje, že se zvonička bude oznamovat i každé poledne.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena