Žijeme říčany

5. 5. 2024

Kytek není nikdy dost

V trojúhelníku na frekventované křižovatce ulic Olivova a Rýdlova vyrostl nový květinový záhon a chodník, který zvýší bezpečnost chodců.

Nová výsadba stromů

Město využilo období vegetačního klidu k výsadbě nových dřevin. K rozsáhlejší výsadbě došlo například v ulici Jeřábová a okolí. V této lokalitě bylo vysazeno celkem 55 vysokokmenných stromů – javor babyka, okrasná jabloň, myrobalán, javor mléč. Dále došlo k obnově jasanové aleje v ulici Do Lehovic (u Srnčího paloučku). Dva nové stromy jsme vysadili u bytových domů Na Fialce – Jeden javor a okrasná jabloň zdobí veřejný prostor u zrekonstruovaného vodního prvku.

Oprava mostu v Kuří
Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje pracuje na opravě mostu přes Pitkovický potok v Kuří, a z toho důvodu je uzavřena ulice Rooseveltova. Provoz říčanské MHD zůstane beze změn. Autobus PID linka 385 jezdí podle upraveného jízdního řádu – zrušena je zastávka Říčany, Kuří, Kuříčko (obousměrně) – náhradou je nejbližší zastávka Říčany, hřbitov. V případě nejasností a dalších informací volejte zákaznickou linka PID: 234 704 560.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena