Zlato pro Říčany

1. 5. 2023

I v letošním roce bylo sportovně kulturní centrum Na Fialce hostitelem 18. mezinárodního šampionátu Taekwon-Do Best of the best 2023. Tentokrát se do Říčan sjely téměř dvě stovky sportovců z devatenácti klubů, a to nejen z České republiky, ale i Slovenska, Rakouska a Slovinska. Pořadatelem akce byla Škola Taekwon-Do Kwang Gae za podpory Města Říčany, které přispělo finanční částkou 50 000 Kč.

Závodilo se ve všech oficiálních soutěžních disciplínách - sportovní zápas, cvičení sestav, speciální techniky, silové přerážení a modelový zápas. Soutěž oficiálně otevřela místostarostka Říčan Hana Špačková a pak se již rozjely kategorie sestav a zápasů od nejmladších žáků a žákyň po juniorské a seniorské kategorie sportovního zápasu, speciálních technik, sestav, silového přerážení, modelového sparingu a cvičení sestav týmů. Na čtyřech rinzích bylo možné vidět vycházející hvězdičky sportovního taekwon-do, ale i špičkové vrcholové sportovce, patřící do národních reprezentačních týmů zúčastněných států. Těmi určitě byli Slovinec Denis Drapič (4. dan), Julian Kickingereder z Rakouska, Slovenka Diana Obcovičová a mnoho dalších. Reprezentanti Města Říčany vybojovali celkem pět zlatých, deset stříbrných a deset bronzových medailí. Našimi nejúspěšnějšími sportovci se stali Viktor Vacek s dvěma zlatými a jednou bronzovou medailí, Ondřej Hanuš s jednou zlatou a jednou stříbrnou medailí, Denys Vakhovba s jednou zlatou a jednou bronzovou medailí v žácích. V kategorii seniorů zlatou medaili vybojoval Marek Jankovský.

Za odvedenou profesionální práci organizačního týmu a rozhodčích patří všem respekt a poděkování, stejně jako za podporu hlavních sponzorů a partnerů, kterými byly firmy Super 2001 s.r.o., Lenner Motors s.r.o., Pivovarské restaurace Uhříněves, Autodoprava Jirásek, Atlas Copy s.r.o., sportovní ceny Braun s.r.o. – Slaný, Pekařství Frydrych, Stanislav Tvrdý – rytecké práce, Bohemia Home a.s. Sport Bar Riviéra, hotelový Resort Oáza a hotel Pavilon.

Ludmila Machotová

Foto: Ludmila Machotová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena