Změna mandátu zastupitele.

1. 9. 2017

Místostarostka bude neuvolněná

Dne 9. srpna 2017 Petr Kubícčk (ANO 2011) složením slibu člena Zastupitelstva města Říčany přijal mandát zastupitele. Stalo se tak po rezignaci zastupitelky Alexandry Páral Trnkové ze stejného hnutí. Dle zákona se tak 38letý podnikatel z Říčan, jako první náhradník na kandidátní listině hnutí ANO 2011, ujal mandátu.

Hana Špačková bude neuvolněná místostarostka

Na stejném zastupitelstvu byla schválena změna na pozici druhé místostarostky. Hana Špacková (Klidné město) se stala z uvolněné neuvolněnou místostarostkou. Po odpovědném zvážení se rozhodla od 1. září nastoupit na poloviční úvazek zpět jako učitelka. Výuka bude soustředěna do dopoledních hodin tří pracovních dní. Každé odpoledne a zbylé dva dny v týdnu bude fyzicky přítomná na úřade. Bude se zúčastňovat všech jednání rady města a zastupitelstva bez omezení.

„Jak jiste víte, vetšina českých škol se potýká s nedostatkem učitelů. Nejinak je tomu i v Říčanech. Proto jsem se rozhodla alespoň trochu škole, kde jsem 15 let před nástupem na radnici působila jako kvalifikovaný pedagog, pomoci. Budu učit na 2. ZŠ Bezručova 12 hodin přímé vyučovací povinnosti týdne, zbytek času hodlám i nadále věnovat práci na radnici. Pracovní schůzky si z dopoledních hodin přesunu na odpolední a jedu dál. V praxi si jen trochu přeorganizuji čas,“ říká druhá místostarostka Říčan Hana Špačková, která má oblast školství ve své působnosti.

K. L.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena