Změna v Říčanech – Změna pro Říčany

29. 5. 2022

Na květnovém jednání zastupitelstva jsme oznámili změnu názvu našeho zastupitelského klubu – tak, aby byl v souladu s názvem uskupení, pod kterým budeme v následujících měsících vstupovat do komunálních voleb. Nově tedy už jen Změna pro Říčany – STAN.

Změna názvu vůbec neznamená, že bychom hájili vaše zájmy jinak než v průběhu minulých čtyř let. Naopak, pořád si stojíme za svým – ať už jde o převody bytů na Komenského náměstí, zahájená a pokračující jednání s vedením města a Českou poštou o budoucnosti a podobě jejích služeb v Říčanech nebo právní pomoc při přípravě některých důležitých dokumentů. Stejně tak neměníme svůj názor na to, že přespolní má nyní nefér nálepku nepřítele, co může za ucpané silnice a málo míst ve školách a žádná pozitiva. Ona negativa jsou totiž jen jednou stranou mince. Tou druhou je fakt, že tu tenhle nepřítel může být také klientem nebo zaměstnancem.

Proto chceme ještě před komunálními volbami otevřít prostor pro jednání s okolními obcemi o společné hromadné dopravě i nových školách mimo náš katastr. Nesmírně důležitá je pro nás i komunikace s krajem, který by nejen z pozice vlastníka většiny komunikací ve městě nebo zřizovatele gymnázia neměl být naším soupeřem, ale naopak partnerem. A vstřícné a profesionální jednání hejtmanky Petry Peckové, která je mimochodem také ze STAN, našemu městu dveře nezavírá.

V takové práci pro Říčany vidíme smysl a chceme v ní přirozeně pokračovat a zúročovat tak své zkušenosti i dobrou praxi našich kolegů.

Zdeněk Hraba, zastupitel a senátor (Změna pro Říčany – STAN)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena