Známe vítěze výtvarné soutěže „Můj region“!

2. 12. 2016

Předposlední říjnový týden vyhodnotili zástupci Komise pro partnerská města s pomocí odborníka ve výtvarném oboru díla říčanských dětí a žáků, která se sešla v rámci soutěže „Můj region“.

A bylo opravdu z čeho vybírat! Do soutěže se přihlásilo více než 100 dětí z Říčan a blízkého okolí. Komise nakonec vybrala v každé ze tří kategorií k ocenění tři díla, v jedné z kategorií se rozhodla udělit dvě druhá místa.

 

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo v  sobotu 5. listopadu 2016 v rámci Výroční Konference partnerských měst v Říčanech. Ceny (předplacené karty do centra volného času Na Fialce) předal všem oceněným pan starosta Vladimír Kořen spolu s paní místostarostkou Hanou Špačkovou. Účastníci slavnostního vyhlášení stejně jako účastníci konference měli možnost prohlédnout si všechna oceněná díla na výstavě v budově MěÚ Říčany.  Vystavena zde byla také díla dětí z ostatních partnerských měst, která byla úspěšná ve stejné soutěži v jejich domovském regionu. Díky všem mladým výtvarníkům tak bylo možné obdivovat všechny partnerské regiony na jednom místě.

Děkujeme všem za účast!

Ocenění:

I. kategorie (6 - 9 let) 1.místo Dorotea Povinská (ZUŠ Říčany), 2. místo Viktor Brouček (ZUŠ Říčany, pobočka Stránčice), 3. místo Anežka Sládečková (2. ZŠ Bezručova Říčany)

II. kategorie (10 – 12 let) 1. místo Karolína Vaughanová (ZUŠ Říčany), 2. místo Tereza Vitališová (1. ZŠ Masarykovo nám. Říčany) a Erika Povinská (ZUŠ Říčany),  3. místo Nicol Štorková (1. ZŠ Masarykovo nám. Říčany)

III. kategorie (13 – 15 let) 1. místo Anna Židlická (1. ZŠ Masarykovo nám. Říčany), 2. místo Kristýna Zemková (2. ZŠ Bezručova Říčany), 3. místo Alex Páleníček (1. ZŠ Masarykovo nám. Říčany)

 

Za Komisi pro partnerská města

Zuzana Havlíková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena