Znáte místní výrobce a nejlepší provozovatele služeb cestovního ruchu na Říčansku?

1. 5. 2015

Duben byl ve znamení rozvoje regionální značky Zápraží originální produkt®. V průběhu měsíce zasedaly na půdě Místní akční skupiny Říčansko dvě certifikační komise.

Další výrobky mají regionální značku Zápraží
Nově se pyšní certifikátem Štrúdly z Mnichovic, kterých nyní můžeme napočítat na 18 druhů. V nabídce těchto domácích výrobků je jak sladké, tak i slané provedení. Dalšími certifikovanými výrobky se staly Šperky ze skla a cínu, které vyrábí paní Andělová ve svém ateliéru ve Vraném nad Vltavou. Šperky jsou vyráběny ručně od začátku až do konce bez použití kupovaných korálků či bižuterních komponentů.
Dalších 6 výrobců usilovalo o prodloužení svého certifikátu o dva roky. Komise se usnesla, že jejich platnost prodlouží následujícím skupinám výrobků: Ovocné pochoutky od paní Bečanové, Kunické šperky a dekorace od paní Podskalníkové, Levandulové panenky od paní Eismanové, Drátované výrobky a ozdoby od pana Dunaje, Posvícenské koláče a turistické rohlíky z pekařství Frydrych a Velkopopovický Kozel Černý z pivovaru ve Velkých Popovicích.

 Štrúdly z Mnichovic


Nejlepší provozovatelé služeb na Říčansku
O prodloužení certifikátu také bojovalo 6 ubytovacích a stravovacích zařízení v cestovním ruchu. Komise posuzovala především jejich jedinečnost, kvalitu, vazbu na region, ale samotnou podporu regionu.

 


Certifikát Zápraží originální produkt® mají následující provozy: Hotel zámek Berchtold, Cukrářský salón, Oáza Říčany, Hotel Pavilon Říčany, Restaurace a penzion U Sapíků a Sport-hotel Šibeniční vrch (certifikováno pouze ubytování).
Zajděte vyzkoušet jejich služby a určitě budete plně spokojeni.   


MAS Říčansko o.p.s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena