Zprávy z Domina

25. 8. 2023

Co si během letních prázdnin pro vaše děti připravilo Domino Říčany, z. s.?

Příměstský tábor Olympijské hry

Letos proběhl druhý ročník příměstského tábora Domino, tentokrát s názvem Olympijské hry. Tábor se konal při 1. ZŠ Říčany, která nám poskytla v hlavní budově školy na náměstí skvělé zázemí. Vedoucí využívali především školní venkovní hřiště, a když počasí nepřálo, měli také k dispozici vnitřní tělocvična.

Už příchodem dětí na tábor se z nich stali rázem „olympionici“, kteří celý týden se svým týmem bojovali o body. Ty se každý den zaznamenávaly do společné tabulky. Ráno se vždy konala krátká rozcvička, kterou vedli samotní olympionici. Každý den byl zaměřen na jiné sportovní téma: V pondělí se konaly atletické hry, úterý bylo plaveckým dnem, ve středu jsme podnikli výlet do HOP Areny Čestlice. Ve čtvrtek děti hrály míčové hry a pátek byl věnován gymnastickým hrám společně s odpoledním orientačním během. Program byl opravdu bohatý a všechny děti hravě získaly body potřebné k tomu, aby se dostaly na stupeň vítězů a obdržely zaslouženou odměnu.

Na táboře měly děti zajištěnou celodenní stravu; dostávaly dopolední a odpolední svačiny, kde nechyběla zelenina ani ovoce. Na obědy se chodilo do nedaleké restaurace.

Tábor se celkově vydařil, vše vyšlo podle plánu a malí olympionici si užili spoustu zábavy.

Těšíme se opět příští rok!!

 

O prázdninách 2024 se bude tábor opět konat ve dvou termínech; první turnus 29. července – 2. srpna, druhý turnus 5.–9. srpna.

Příjem přihlášek bude zahájen na přelomu března a dubna. Tentokrát si budou děti hrát na lovce pokladů.

Informace budou vyvěšeny na webových stránkách školy na stránce Domino/příměstský tábor.

Pokud se vašim dětem s námi líbilo, budeme se na ně těšit příští léto.

 

Za tábor Domina
Lucie Vydrová
, Nikol Viktorie Hažmuková

 

V novém školním roce Domino Říčany, z. s., už tradičně připravuje pro žáky 5. a 9. ročníků

přípravné kurzy k přijímacím zkouškám ve školním roce 2023/2024

Jedná se o kurzy z českého jazyka a z matematiky, kde se budou děti připravovat k přijímacím zkouškám na střední školy či osmiletá gymnázia. To znamená, že se mohou hlásit děti z pátých nebo devátých tříd. Lekce probíhají nezávisle na sobě v ranních či odpoledních hodinách, takže je možné přihlásit dítě třeba jen na češtinu nebo pouze na matematiku.

Kurzy vedou zkušení učitelé a jsou vhodné i jako příprava do tříd s rozšířenou výukou matematiky.

Přípravné kurzy začínají od listopadu a končí na konci března. Lekce z češtiny i matematiky se konají vždy 1x týdně v hlavní budově školy, hodina trvá 60 minut.

Cena jednoho kurzu je 2 700 Kč, v ceně je testová kniha, kterou obdrží každý žák.

 

Za Domino Říčany, z. s.
Mgr. Helena Vydrová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena